اخبار نساجی

بازار تبریز

 

بازار تبریز

 

“ابن بطوطه” سیاح مشهور که در سال ۷۳۱ ه.ق. وارد تبریز شده می‌گوید: «بازار تبریز یکی از بهترین بازارهایی بود که من در همه شهرهای دنیا دیده‌ام… من به بازار جواهریان رفتم، بس که از انواع جواهرات دیدم چشمم خیره گشت».

“تاورنیه” نیز در سال ۱۰۴۶ ه.ق. از بازار تبریز دیدن کرده و آن را ستوده است.

“شوالیه شاردن “CHARDIN فرانسوی نیز تبریز را دارای عالی‌ترین بازارهای آسیا دانسته و با اظهار شگفتی از گنبدهای زیبا و طاق‌های دیدنیسخن گفته، بازار هشت‌گوش و وسیع قیصریه را زیباترین بخش بازار تبریز دانسته است.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

“حمدالله مستوفی” مورخ و جغرافی‌دان معروف قرن هشتم، ضمن تعریف خوبی و فراوانی غلات و میوه‌های تبریز و اشاره به مزیت پاره‌ای از انواع مخصوص گلابی، سیب، زردآلو و انگور آن، مردم این شهر را اعم از فقیر و غنی اهل کسب و داد و ستد معرفی کرده و یادآور شده که در آن دیار متمول بسیار است.

 

بازار تبریز

 

طاق‌ها و گنبدهای گچ‌بری شده و مزین به نقش‌ و نگار بلند آن، سازه‌های آجری به هم پیوسته، آرایش دکان‌ها، کثرت تیمچه‌ها، وجود انواع مشاغل و تعداد زیادی مدرسه و مسجد که در کنار سرا‌های بازرگانی قرار گرفته‌اند، این بازار را نمونه‌ای عالی از محیط تجارت و زندگی اسلامی و شرقی بدل ساخته‌است.

 

کثرت سراها وتیمچه ها ووجود تعدادی مدرسه ومسجد نیز به این مجموعه اهمیت وامتیاز خاصی داده است وجود مسجد جامع ومدرسه حاج صفر علی ومدرسه ی صادقیه در این بازار نیز گواهی بر پیشینه ی تاریخی این بنا می باشد.مجموعه ی بازار تبریز دارای ۲۰ راسته وبازار ۳۵ راسته ۲۵ تیمچه و۱۱ دالان وحدود۵۵۰۰ مغازه ۴۰ نوع صنف می باشد.

بازار تبریز با طاقها وگنبدهای بلند اجری که شامل بازار تبریز با طاقها و گنبدهای بلند آجری شامل بازار امیر، بازار کفاشان، راسته بازار، بازار حلاجان، یمینی دوز بازار، راسته کهنه، بازار حاج محمد حسین، بازار مشیر، بازار دلاله زن بزرگ، بازارچه صفی، بازار امیر ابوالحسن سرای حاج رسول، سرای حاج میرزا علی نقی، تیمچه و سرای شیخ کاظم، تیمچه حاج صفرعلی، تیمچه و دالان میرزا شفیع، تیمچه ملک، …می باشد .

 

بازار تبریز

 

تیمچه مظفریه:

معروفترین بخش بازار تبریز، تیمچه مظفریه است که حاج شیخ جعفر قزوینی تاجر سرشناس دوره ناصرالدین شاه بانی آن می باشد در زمان ولیعهدی مظفر- الدین میرزای قاجار به سال ‪ ۱۳۰۵هجری – قمری، ساختمان بسیار دیدنی آن به اتمام رسیده است و به مناسبت حضور مظفر الدین میرزا ولیعهد وقت دراین تیمچه به نام مظفریه نامگذاری گردیده.

بانی این بازار بزرگ حاج شیخ محمد جعفر قزوینی از بازرگانان نیکوکار و کاردان تبریز است.
هم‌اکنون
تیمچه مظفریه یکی از مراکز عمده تجارت فرش آذربایجان و مرکز صادرات قالی این خطه و ایران بوده و از شهرت جهانی برخوردار است.

بازار مظفریه تبریز دو طبقه است که هر طبقه آن ‪ ۲۶حجره فرش فروشی را در خود جای داده است. بزرگ‌ترین گنبد این بازار، گنبد تیمچه مظفریه ‌است.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×