اخبار نساجی

ایران هفدهمین قدرت اقتصادی دنیا شد

 

ایران هفدهمین قدرت اقتصادی دنیا شد

صندوق بین المللی پول، ایران را هفدهمین قدرت اقتصادی دنیا معرفی و اعلام کرد: تولید ناخالص داخلی ایران بر حسب برابری قدرت خرید به رقم ۹۳۰ میلیارد دلار افزایش یافت.

به گزارش خبرگزاری مهر، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد : به دلیل شرایط ویژه ای که کشور ایران از نقطه نظر اقتصادی در سطوح مختلف منطقه ای وبین المللی دارد بررسی و ارزیابی عملکرد اقتصاد ایران معمولاً در برنامه های آماری سازمانهای بین المللی مورد توجه قرار می گیرد.

در این راستا، معمولاً از شاخصهای اقتصادی و مالی متنوعی که نشان دهنده تحولات و ساختار اقتصاد کشورها هستند استفاده می شود. شاخص تولید ناخالص داخلی بر حسب برابری قدرت خرید، از جمله شاخص های اقتصادی مهمی است که به منظور مقایسه عملکرد اقتصادی کشورها برآورد می شود. مطابق با روشهای مورد استفاده جهت برآورد این شاخص، ارزش تولید ناخالص داخلی کشور که بر حسب واحد پولی آنها بیان می شود با استفاده از عوامل تبدیل کننده ای که منعکس کننده قدرت خرید واحدهای پولی کشورها هستند و تحت عنوان برابری قدرت خرید مطرح می شوند بر حسب یک واحد پولی مشترک (معمولاً دلار بین المللی) ارزش گذاری می شوند.

بررسی رقابت پذیری کشورها، مقایسه درآمد ملی و سرانه کشورها، ارزیابی استاندارد زندگی جوامع و برآورد سایر شاخص های اقتصادی از جمله دیگر موارد کاربردی شاخص تولید ناخالص داخلی (GDP) بر حسب برابری قدرت خرید (PPP) محسوب  می شود.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

براساس آمارارائه شده توسط صندوق بین المللی پول در سپتامبر ۲۰۱۱ ، تولید ناخالص داخلی ایران بر حسب برابری قدرت خرید به رقم ۹۳۰ میلیارد دلار بین المللی افزایش یافته و بدین ترتیب رتبه هفدهم را بین ۱۸۳ کشور به خود اختصاص داده است.

کشورهایی همچون ایالات متحده آمریکا، چین، هند و ژاپن در این رتبه بندی به ترتیب با ۱۵۰۶۵، ۱۱۳۱۶، ۴۴۷۰و ۴۳۹۶ میلیارد دلار بین المللی در رتبه های اول تا چهارم قرار گرفته اند. برآوردهای به عمل آمده حاکی از آن است که استرالیا، تایوان، لهستان و آرژانتین نیز به ترتیب با ۹۱۹، ۸۸۶، ۷۶۷ و ۷۱۱ میلیارد دلار بین المللی؛ رتبه های ۱۸ تا ۲۱ را پس از ایران کسب نموده اند.

براساس آمار منتشر شده توسط صندوق بین المللی پول، تولید ناخالص داخلی ایران بر حسب برابری قدرت خرید در سال ۲۰۱۱ نسبت به رقم مذکور در سال ۱۹۸۰ (۱۱۴ میلیارد دلار بین المللی) حدوداً ۸ برابر افزایش یافته است.

از سوی دیگر علیرغم افزایش جمعیت طی سه دهه گذشته، تولید ناخالص داخلی سرانه ایران بر حسب شاخص PPP در سال ۲۰۱۱ به ۱۲۲۵۸ دلار بین المللی رسیده است که نشان دهنده افزایش ۴ برابری عملکرد اقتصاد نسبت به رقم مذکور در سال ۱۹۸۰ است.

رتبه بندی حاصل از ۱۸۳ کشور دلالت بر آن دارد که در سال ۲۰۱۱ اقتصاد ایران از نقطه نظر شاخص تولید ناخالص داخلی سرانه بر حسب برابری قدرت خرید رتبه ۷۳ را به خود اختصاص داده است.
تولید انواع خودرو در ۱۰ ماهه منتهی به دی ماه امسال به بیش از یک میلیون و ۳۸۱ هزار و ۸۱۲ دستگاه رسید که نسبت به مدت مشابه در سال ۸۹ رشد ۳.۵ درصدی را نشان می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در ۱۰ ماهه اول امسال میزان تولید خودروهای سواری بالغ بریک میلیون و۱۸۷هزارو۱۴۸ دستگاه بود که رشد۶/۴درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۸۹را نشان می دهد.
در این مدت بیشترین خودروهای تولید شده در گروه خودروهای سواری شامل پراید نسیم و صبا ۵۱۳هزار و۷۲۲دستگاه، انواع پژو ۴۰۵ اعم از انژکتوری و دوگانه سوز بالغ بر۱۴۷ هزارو  ۸۳۶دستگاه، پژو ۲۰۶ به تعداد ۱۴۴هزار و۹۹۵دستگاه ، سمند بالغ بر۱۱۵هزار و۵دستگاه، ، پژو پارس به تعداد۷۴ هزار و۳۷۹دستگاه، تندر۹۰ به تعداد۷۵هزار و ۲۴۴دستگاه، تیبا بالغ بر۲۸  هزارو  ۵۹۷دستگاه و  تینا  به تعدادیک هزارو ۲۰۰دستگاه تولید شده است.

همچنین در این مدت ریو به تعداد۱۵ هزارو ۳۲ دستگاه ، پژو ۲۰۷ آی به تعداد ۹ هزارو ۹۳۳ دستگاه ، مگان به تعداد ۹ هزارو ۵۷۴دستگاه تولید شده است.

سایر گروه های خودروسازی طی ۱۰ماهه گذشته ، در گروه وانت بالغ بر۱۶۰هزار و۹۱۳ دستگاه، در گروه کامیون به تعداد ۲۷هزارو ۸۸۱دستگاه ، در گروه مینی بوس به تعداد ۳هزارو۱۰۶ دستگاه و در گروه اتوبوس بالغ بر۲ هزارو۱۲۹ و “ون” به تعداد ۵۰۳ دستگاه تولید داشته اند.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×