گزارش هفدهمين نمايشگاه بين المللي فرش دستباف ايران
برپايي همه ساله نمايشگاه بزرگ فرش دستباف، وعده گاه جذاب و ارزشمندي را براي همه فعالان فرش دستباف ايران اعم از توليد كننده، طراح، بافنده، رنگرز، صادركننده، پژوهشگر و ديگر دست اندركاران اين هنر- صنعت فراهم مي آورد كه مي تواند ثمرات شايسته اي را در پي داشته باشد. اين گردهمايي فرخنده و پرشور، امسال به هفدهمين ايستگاه خود رسيده است و باز بر آن است تا با همدلي و هم فكري همه دلسوزان فرش ايراني رونق و نشاط ويژه اي به اين هنر ناب و صنعت ديرين ببخشد.
فرش دستباف، حاملي براي فرهنگ و تمدن ايران زمين، نشانه اي بر هنرمندي، مهارت و خلاقيت ايرانيان، كالايي مهم در ميان اقلام صادراتي غير نفتي، صنعتي كم هزينه و اشتغال زا و در مجموع ميراث ارزشمندي است كه بايد پاس داشته شود و براي بهبود وضعيت آن تلاش وافري صورت پذيرد و
و اين افتخاري براي مكز ملي فرش ايران است كه هدايت، ساماندهي و حمايت توليد و عرضه چنين محصول ارزشمندي را بر عهده دارد و در اين راه همت خود را مصروف داشته است.
اين بخشي از پيام جناب آقاي دكتر مرتضي فرجي، رئيس مركز ملي فرش ايران به مناسبت برگزاري هفدهمين نمايشگاه بين المللي فرش دستباف بود.
هفدهمين نمايشگاه فرش دستباف ايران از تاريخ 1 لغايت 7 شهريور ماه سال جاري در محل دائمي برگزاري نمايشگاه هاي بين المللي تهران برگزار گرديد.
برگزار كننده نمايشگاه مذكور، مركز ملي فرش ايران با همكاري شركت بازرگاني بين المللي ايدرو، اتحاديه صادر كنندگان فرش دستباف ايران، شركت سهامي نمايشگاه هاي بين المللي تهران و … بود.
در اين نمايشگاه بيش از 400 شركت معتبر توليدي از داخل كشور در قالب 411 غرفه در سالن هاي 18- 34- 35- 37- 38- 40- 41 و 44 غرفه گذار بودند و شركت كنندگاني از استان هاي تهران- قم- اصفهان- تبريز- فارس و … شركت داشتند.
در آخرين روز برگزاري نمايشگاه، مركز ملي فرش ايران پنج غرفه را از ميان 411 غرفه شرکت کننده در اين نمايشگاه برگزيده و مورد تقدير قرار داد.
اين برنامه با هدف فرهنگ سازي و ارائه نمونههاي شاخص محصولات در نمايشگاههاي فرش و ايجاد حس رقابت در ميان غرفه داران براي ارتقاء سطح کيفي غرفهها و توجه بيشتر به مقولاتي چون تبليغات، خدمات پس از فروش و سفارش پذيري انجام شده است.
تقدير از اين غرفهها در پنج بخش غرفه آرايي، توانمنديهاي بازرگاني، دانش محوري و فناوري، استفاده از ابزارهاي تبليغاتي و خدمات پس از فروش صورت گرفت.
همچنين ميزان تناسب دکوراسيون و مواد تزييني، فعاليت هاي مربوط به سفارش پذيري، استفاده از پايگاه اينترنتي و انتشار ويژه نامه، بروشور لوح فشرده از شاخصهاي انتخاب غرفههاي برتر بود.
غرفههاي فرش فروزان، شرکت سهامي فرش ايران، بوريا، فرش کاشي زاده و ذوالانواري توسط رييس مرکز ملي فرش ومعاون مرکز ملي شايسته تقدير در اين نمايشگاه شده و از آن ها تقدير شد.