پنبهكاران داخلی تمایلی به فروش محصولاتشان به صنایع نساجی ندارند
قیمت پنبه در بازارهای جهانی رو به كاهش بوده و این در حالیست كه پنبهكاران داخلی عملا تمایلی به فروش محصولات خود به صنایع نساجی بر اساس قیمتهای جهانی ندارند.
محمد مروج ـ رییس هیاتمدیره انجمن صنایع نساجی ایران – با بیان این مطلب گفت: طبق توافقات قبلی قرار بود كه صنایع نساجی پنبه موردنیاز خود را با قیمت جهانی از پنبهكاران داخلی خریداری كنند، اما پنبهكاران داخلی به دلیل پرداخت نشدن یارانههای دولتی، نسبت به فروش محصولات خود به صنایع نساجی بر اساس قیمتهای جهانی تمایل چندانی ندارند. وی افزود: تفاوت قیمت جهانی پنبه با قیمت داخلی بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ تومان در هر كیلو است.
● سودهای كلان واردات، تولید داخل پارچه چادر مشكی و …! این فعال صنعتی همچنین درباره آخرین وضعیت تولید پارچه چادر مشكی در كشور توضیح داد: تا زمانی كه برخی واردكنندگان اقدام به واردات انبوه پارچه چادر مشكی به كشور كرده و سودهای كلانی از این راه به دست میآورند، تولید پارچه چادر مشكی در كشور پا نخواهد گرفت. مروج یادآور شد: تاكنون بارها تولیدكنندگان برای داخلی كردن تولید پارچه چادر مشكی تلاش كردهاند، اما هر بار این تلاشها با شكست مواجه شد و كارخانههای تولید پارچه چادر مشكی توسط عدهای خریداری شده و سپس رها شدهاند. رییس هیاتمدیره انجمن صنایع نساجی ایران اضافه كرد: پارچه چادر مشكی با قیمت ۷۰ سنت بر متر وارد میشود و در بازار با قیمتهای بالا فروخته میشود و از این راه سود كلانی عاید واردكنندگان میشود. وی یادآوری كرد: تعرفه واردات پارچه چادر مشكی در گذشته ۶۰ درصد بود كه به ۱۶ درصد كاهش یافته است.
● كالاهای تهلنجی، عامل جدید تهدید تولید داخلی پتو رییس هیاتمدیره انجمن صنایع نساجی ایران در ادامه با اشاره به مشكلات به وجود آمده برای صنایع نساجی از ناحیه واردات كالاهای تهلنجی توضیح داد: متاسفانه ملوانان برای واردات كالاهای تهلنجی با هیچ محدودیتی مواجه نیستند كه همین امر بازار محصولات نساجی تولید داخل را به شدت تهدید میكند. مروج افزود: یكی از محصولات نساجی تولید داخل كه به شدت از ناحیه واردات كالاهای تهلنجی آسیب دیده، پتو است. پتو به صورت تهلنجی وارد میشود، در حالی كه لای پتوهای وارداتی قطعات كامپیوتری جاسازی میشود و از طریق فروش این قطعات عملا سود پتوی وارداتی نیز تضمین شده است؛ به طوری كه قیمت پتوی وارداتی رایگان درمیآید و پتوی تولید داخل به هیچوجه قدرت رقابت با آن را نخواهد داشت. این فعال صنعتی تصریح كرد: در گذشته بیش از ۹۰ تولیدكننده پتو در كشور وجود داشت، اما در حال حاضر تعداد تولیدكنندگان داخلی پتو به ۷ تا ۸ كارخانه میرسد. ● كاهش تعرفه رنگ ابلاغ نشده است رییس هیاتمدیره انجمن صنایع نساجی ایران همچنین درباره آخرین وضعیت تعرفه رنگ نیز عنوان كرد: كمیسیون ماده یك كاهش تعرفه رنگ را تصویب كرده، اما این مصوبه هنوز توسط معاون اول رییس جمهوری برای اجرا به گمرك ابلاغ نشده است.