اخبار نساجی

وزير نفت در افتتاحيه نهمين نمايشگاه بين المللي ايران پلاست: اعلام فرمول نرخ خوراك ظرف 20 روز آينده

 

 
    گروه نفت و پتروشيمي: نهمين دوره نمايشگاه ايران پلاست در محل دائمي نمايشگاه بين المللي تهران شروع به کار کرد. افتتاحيه اين نمايشگاه باحضور وزير نفت، وزير صنعت، معدن و تجارت، مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي، جمعي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، مديران ارشد صنعت پتروشيمي و فعالان اين صنعت روز پنج شنبه برگزار شد.

    بيژن زنگنه، وزير نفت با تاکيد بر اينکه تعيين نرخ خوراک واحدهاي پتروشيمي کار مجلس شوراي اسلامي نيست، از اعلام نرخ خوراک طي 15 تا 20 روز آينده خبر داد. بر اساس گفته زنگنه فرمول درازمدت قيمت خوراک وابسته به قيمت فروش محصول است تا توليدکنندگان داخلي به مشکلاتي مانند نوسان قيمت جهاني محصولات پتروشيمي برنخورند. اين در حالي است که محمد رضا نعمت زاده، وزير صنعت، معدن و تجارت با بيان اينکه ارائه نرخ يکساله براي خوراک پتروشيمي ها جوابگوي نياز سرمايه گذاران براي برنامه ريزي نيست، اظهار کرد که تعيين نرخ هاي بلند مدت خوراک براي مجتمع هاي پتروشيمي مي تواند منجر به سرمايه گذاري هاي جديد داخلي و خارجي در صنعت رو به رشد پتروشيمي شود. در اين بين عباس شعري مقدم، معاون وزير نفت و مدير شرکت ملي پتروشيمي نيز با اشاره به مذاکرات ايران و1+5 گفت: بسياري از شرکت هاي خارجي براي مذاکره و سرمايه گذاري در پتروشيمي ايران اظهار تمايل کرده اند.
    
    تعيين قيمت خوراک، کار مجلس شوراي اسلامي نيست

    وزير نفت با اشاره به 22 برابر شدن ارزش محصولات پتروشيمي از سال 1376 تا کنون گفت: اين يک جهش بزرگ در صنعت پتروشيمي است و بايد اين راه ادامه يابد، اميدواريم با حل مشکلات کشور به ظرفيت ٧٠ميليارد دلار از صنايع پتروشيمي در افق ١٤٠٤ برسيم. زنگنه تصريح کرد: براي تحقق اين هدف به همين مقدار سرمايه گذاري نياز داريم و اگر اين هدف تحقق يابد، صنايع پايين دستي نيز توسعه خواهد يافت.وزير نفت اعلام کرد: تامين خوراک پتروشيمي ها هم اکنون به خوبي صورت مي گيرد و با تکميل چهار فاز از فازهاي توسعه ميدان گازي پارس جنوبي تا پايان سال ظرفيت توليد گاز کشور ١٠٠ ميليون مترمکعب افزايش مي يابد و همچنين سال آينده نيز ١٠٠ ميليون متر مکعب گاز ديگر نيز به اين ظرفيت اضافه خواهد شد و بنابراين علاوه بر رفع دغدغه هاي تامين گاز کشور در زمينه تامين خوراک پتروشيمي ها مشکلي نخواهيم داشت.وزير نفت در مورد تعيين قيمت خوراک مواد اوليه پتروشيمي گفت: اخيرا با توليد کنندگان و فعالان صنعت پتروشيمي جلسه اي درباره تعيين قيمت خوراک داشتيم که در صورت پايبندي توليدکنندگان به موارد مطرح شده در اين مذاکرات، قيمت معقول خوراک ظرف ١٥ تا ٢٠ روز آينده مشخص مي شود. زنگنه با تاکيد بر اينکه تعيين قيمت خوراک کار مجلس شوراي اسلامي نيست، گفت: اگر مجلس در گذشته در شرايطي خاص يک بار قيمت خوراک پتروشيمي را تعيين کرد ويژگي آن دوره بوده اما تعيين قيمت خوراک پتروشيمي کار دولت است. وزير نفت گفت: حاضريم فرمول درازمدت قيمت خوراک که وابسته به قيمت فروش محصول است را تا سال ١٤٠٤ تعيين کنيم تا توليدکنندگان داخلي به مشکلاتي مانند نوسان قيمت جهاني محصولات پتروشيمي برنخورند.
    
    تعيين بلندمدت نرخ خوراک الزامي براي جذب سرمايه گذاري

    محمدرضا نعمت زاده، وزير صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: تعيين نرخ هاي بلند مدت براي خوراک مجتمع هاي پتروشيمي مي تواند منجر به سرمايه گذاري هاي جديد داخلي و خارجي در صنعت رو به رشد پتروشيمي شود. وي افزود: سرمايه گذاران در صورت تعيين نرخ هاي بلند مدت خوراک مي توانند امکان سنجي براي حضور در طرح ها و آينده طرح ها را بررسي کرده و اقدام به سرمايه گذاري کنند. به گزارش «شانا»، نعمت زاده با بيان اينکه اگر ١٠درصد سرمايه گذاري را در بخش پليمر افزايش دهيم، رشد ١٥ تا ٢٠ درصدي توليد را شاهد خواهيم بود، گفت: اميد است با همکاري وزير نفت براي تعيين بلند مدت نرخ خوراک بتوانيم منابع جديد مالي را به صنعت پتروشيمي تزريق کنيم.وي اظهار کرد: از واحدهاي پايين دستي درخواست داريم محور اصلي فعاليت خود را بر صادرات قرار دهند تا از خام فروشي محصولات پتروشيمي جلوگيري شده و ارزش افزوده بيشتري به دست آيد. نعمت زاده ادامه داد: با بيش از ٦ ميليون تن محصول پليمري که در کشور توليد مي شود و با به بهره برداري رسيدن طرح هاي توسعه اي در حاشيه خط لوله اتيلن غرب ظرفيت توليد پليمر افزايش خواهد يافت و اميد است که تا پايان امسال به بيش از ٧ ميليون تن برسد.
    
    صنعت پتروشيمي پروپيلن محور خواهد شد

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

    عباس شعري مقدم، معاون وزير نفت در امور پتروشيمي در آيين آغاز به کار نهمين نمايشگاه بين المللي ايران پلاست اظهار کرد: براساس برنامه تدوين شده براي توسعه آينده صنعت پتروشيمي، توليد الفين ها به ويژه پروپيلن از گاز طبيعي در اولويت قرار گرفته است.وي افزود: با توجه به ضريب نفوذ گسترده پروپيلن در صنايع شيميايي کشور پيش بيني مي شود، با توليد اين ماده زمينه احداث واحدهاي متعدد پايين دستي در کشور فراهم شود. به اين ترتيب اين بخش مي تواند موجب اشتغال مولد و يکي از عوامل موثر در توسعه اقتصادي کشور باشد.شعري مقدم تصريح کرد: صنايع پتروشيمي در ايران تاکنون سالانه فقط پنج درصد کل هيدروکربورهاي توليدي کشور اعم از مايع و گاز را مصرف کرده و در مقابل بيش از ٤٠ ميليون تن محصول توليد کرده است. محصولاتي که بعضا بيش از ٤٠ درصد از صادرات غير نفتي کشور را در بر گرفته که اين بالاترين ارزش افزوده است. وي افزود: اکنون بيش از ٣٠ هزار واحد توليدي در کشور به توليدات پتروشيمي وابسته هستند که مواد اوليه آنها را صنايع پتروشيمي کشور به ويژه واحدهاي موجود در عسلويه و ماهشهر تامين مي کند. اين نشان مي دهد که براي توسعه صنايع پايين دستي پتروشيمي، بايد توسعه و سرمايه گذاري در صنايع بالادستي هم بي وقفه ادامه يابد.وي با بيان اينکه صنايع نساجي، فرش ماشيني، موکت و گوني هاي آرد نيز از محصولات راهبردي هستند که به طور مستقيم به صنعت پتروشيمي وابسته اند، اظهار کرد: امروز شرايط بين المللي در سايه مذاکرات مدبرانه گروه مذاکره کننده کشور با اعضاي 1+5 اميدوارکننده تر از گذشته شده است و بسياري از شرکت هاي خارجي براي مذاکره و سرمايه گذاري در ايران اظهار تمايل کرده اند اما هنوز تا رسيدن به شرايط مطلوب، فاصله زيادي وجود دارد.وي گفت: خوراک عمده واحد هاي پتروشيمي گاز طبيعي است که قيمت فروش بين المللي ندارد و قيمت ١٣ سنت اعلام شده براي آن هم کاملابا قيمت هايي که در منطقه خليج فارس به توليدکنندگان فروخته مي شود، مطابقت دارد. شعري مقدم با بيان اينکه براي هرچه بهتر برگزار شدن اين نمايشگاه از همکاري و نظرات تشکل هاي مرتبط با صنايع لاستيک و پلاستيک نيز استفاده مي شود، گفت: امروز شاهد حضور بيش از ٥٠٠ شرکت داخلي و ٢٥٠ شرکت خارجي در فضايي به وسعت ٦٠ هزار متر مربع هستيم.

    نهمين نمايشگاه ايران پلاست تا هشتم مهر ماه از ساعت ١٠ تا ١٦ پذيراي بازديدکنندگان است.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×