وزارت صنايع ، پيگير کاهش تعرفه واردات رنگ نساجي
وزارت صنايع اعلام كرد: نظر اين وزارتخانه، كاهش تعرفه واردات رنگ هاي نساجي است و پسشنهاد كاهش تعرفه و بازگشت به تعرفه هاي قبلي را ارائه كرده است.
گلنار نصراللهي مديرکل دفتر صنايع نساجي و پوشاک وزارت صنايع و معادن، درباره نارضايتي صنعتگران بخش نساجي، از افزايش تعرفه واردات رنگ گفت: بيش از 70 درصد رنگ مورد استفاده در صنعت نساجي، از طريق واردات تامين مي شود و با توجه به افزايش جهاني قيمت نفت، افزايش تعرفه واردات رنگ، توجيهي ندارد.
معاون وزير صنايع در ادامه افزود: در تعيين تعرفه ها بايد به مقدار واردات و کيفيت توليد داخلي توجه شود و تا زماني که توليدکنندگان رنگ در داخل کشور، براي تامين نياز صنعت نساجي و ارتقاي کيفي محصولات خود اقدام اساسي نکنند، افزايش تعرفه واردات رنگ نساجي، منطقي نخواهد بود.
حدود دو ماه پيش، يک باره تعرفه واردات چهار رقم از رنگ هاي نساجي، 100، 200 و 300 درصد، تعرفه واردات رنگ اسيدي و رنگ مستقيم از 20 به 30 درصد، تعرفه رنگ راکتيو از 10 به 30 درصد و تعرفه خمير پيگمنت چاپ پارچه، از 15 به 30 در صد رسيد.
مدير کل دفتر صنايع نساجي و پوشاک وزارت صنايع، سپس به تشريح جايگاه صنعت نساجي در کشور پرداخت و گفت: چهار درصد ارزش افزوده کل صنعت کشور، به صنعت نساجي اختصاص دارد و 14 درصد اشتغال بخش صنعت کشور به بخش نساجي مربوط است و 280 هزار نفر در اين صنعت شاغل هستند.
نصراللهي در ادامه افزود: 9 هزار واحد نساجي در کشور فعال هستند که 12 درصد واحدهاي صنعتي کشور را تشکيل مي دهند.
معاون وزير صنايع، مقدار سرمايه گذاري در صنعت نساجي را 35 هزار ميليارد ريال بيان کرد و افزود: مقدار سرمايه گذاري در اين صنعت، هفت درصد کل سرمايه گذاري بخش صنعت را شامل مي شود.
اين مقام مسئول در بخش صنعت کشور، در ادامه افزود: در چند سال گذشته، هزينه هاي توليد افزايش يافته است، اما رواج قاچاق در بخش پوشاک و پارچه به علت سهولت حمل و نقل (به صورت کالاي همراه مسافر و تجارت چمداني)، امکان افزايش قيمت را محدود کرده است.
مدير کل دفتر صنايع نساجي و پوشاک، از افزايش واردات کالاهاي نهايي نساجي (پوشاک) در سه ماهه اول سال 87 در مقايسه با مدت مشابه پارسال خبر داد و گفت: مقدار واردات کالاهاي نهايي (پوشاک) در سه ماهه اول سال 86، حدود دو هزار و 200 تن به ارزش هفت ميليون دلار بود. اما در سه ماهه اول امسال، اين رقم دو هزار و 800 تن به ارزش هشت ميليون دلار اعلام شد.
نصراللهي، مقدار واردات مواد اوليه صنعت نساجي را در سه ماهه نخست امسال، 186 ميليون دلار عنوان کرد و افزود: واردات مواد اوليه مورد نياز صنعت نساجي، شامل انواع نخ، الياف مصنوعي و طبيعي، تقريبا به مقدار پارسال است که نشان مي دهد توليد محصولات نساجي در کشور، ثابت بوده است.
معاون وزير صنايع در ادامه خاطرنشان کرد، با در نظر گرفتن مقدار واردات مواد اوليه، از سال 1380 تا کنون به طور متوسط، سالانه 15 درصد رشد در صنعت نساجي را شاهد بوده ايم.
اين مقام مسئول سپس افزود: پارسال، صادرات انواع نخ، پوشاک، کفش و الياف مصنوعي کشور به 480 ميليون دلار رسيد.
نصراللهي در پايان، اولويت سرمايه گذاري در صنعت نساجي را صنايع تکميلي، مصنوعات پوشاک و چرم، الياف سازي، ريسندگي، بافندگي سيستم پنبه اي و فاستوني، ريسندگي، نخ ماشيني، انواع پارچه هاي حوله اي، مخمل، چادر مشکي، دوزندگي در سطح بزرگ و صادرات پوشاک عنوان کرد.
(منبع: ايرنا)