نمایشگاه فرش ماشینی شهرآفتاب عوايد مثبتي نداشته است

نمایشگاه فرش ماشینی شهرآفتاب :: آقای داووی کاشفی مجری برگزاری نمايشگاه فرش ماشيني و موکت تهران در گفتگویی با مجله نساجی کهن نمایشگاه فرش ماشینی شهرآفتاب را فاقد عوايد مثبت برای صنعت دانست و به عنوان مجري برگزاري نمايشگاه بينالمللي فرش ماشيني و صنايع وابسته در رابطه با اتفاقاتي كه در طول سه سال گذشته پيرامون برگزاري نمايشگاه رخ داده به خبرنگار مجله کهن گفت :
مسئله برگزاري نمايشگاه فرش ماشيني در شهر آفتاب تقريبا سه سال قبل توسط همكار قبلي ما آقاي دستفال كه درحال حاضر البته كار اجرايي مشتركي انجام نميدهيم مطرح شد. ايشان با همكاري اتحاديه فرش ماشيني اقدام به برگزاري نمايشگاه فرش ماشيني در مجموعه نمايشگاهي شهرآفتاب كردند. در اثر برگزاري نمايشگاه در شهرآفتاب آن هم با اختلاف 23 روز يعني به فاصله زماني كمتر از يك ماه نمايشگاه بين المللي تهران از حيث تعداد غرفه گذار و متراژي يك مقداري آسيب ديد ولي كماكان با كيفيت خوب و مرتب برگزار شد. اما دركل برگزاري اين چنيني دو نمايشگاه در درجه اول براي صنعت فرش ماشيني آسيبزا بود. در طي اين مسئله بسياري از شركتها مجبور شدند ميان دو رويداد يكي را انتخاب كنند.
در سه سال اخير همه بنگاه هاي اقتصادي كشور تحت تأثير تلاطم موجود در بازار قرار گرفتند كه به هرحال اين مسئله روي اجراي كار ما هم تأثير خود را گذاشت. طبيعي است زمانيكه بازار از رونق خوبي برخوردار باشد. شركتها تمايل به حضور حداكثري و قدرتمندي دارند. فكر ميكنم كه درحال حاضر اكثر بنگاههايي كه در حوزه فرش ماشيني فعال هستند چندان رضايتي از نمايشگاه فرش شهر افتاب ندارند و امسال نيز تمايلي به گرفتن غرفه و حضور در آن رويداد را ندارند. اين عدم تمايل شركتها به جهت همان يك دور حضوري بود كه در دو سال گذشته تجربه كردند و گويا عوايد مثبتي برايشان در پي نداشت. تا اين لحظه كه ما در خدمت شما هستيم حداقل برند هاي مطرح حوزه فرش ماشيني كنار ما حضور دارند و امسال نيز با تمام توان و تلاش به ارائه محصولات خود خواهند پرداخت.
ایشان در مورد نقاط قوت و ضعف نمايشگاه فرش سال گذشته نیز به مجله نساجی کهن گفت :
سال گذشته از اوايل ارديبهشت ماه بود كه برجام در سطح بينالمللي دچار مشكلاتي شد در خرداد ماه آقاي ترامپ به عنوان رئيس جمهور آمريكا نظرات ديگري را مطرح كرد و در پي اين مسئله نوسانات ارزي خيلي زود شكل گرفت. ما هر روز با يك سري تغييرات فاحش در نرخ ارز روبرو بوديم. كه اين مسئله اثرات سوء و سختي در رابطه با حضور غرفهداران خارجي و داخلي گذاشته بود. نه تنها مسئله نمايشگاه بلكه فعاليتهاي توليدي و غيره كل كشور را درگير خود كرده بود. از اين جهت كه تمام شركتهاي توليدكننده بايد مواد اوليه وارداتي مصرفي خود را با تغييرات لحظهاي از لحاظ قيمت در بازار بود مواجه شده بودند لذا نميتوانستند قيمت تمام شدهاي براي محصولات خود تعيين كنند. بسياري از شركتها نميدانستند شهريور ماه قيمت ارز روي چه عددي خواهد بود و در نتيجه نميتوانستند قيمت تمام شدهاي براي محصولات خود مشخص كنند. همين مسئله دليل عدم حضور بسياري از شركتها در نمايشگاه سال قبل بود. مثلا فرش فرهي، فرش ابريشم شمال و يا فرش شونهر و خيليهاي ديگر به همين دليل شركت نكردند، البته جايگزين آنها خيليهاي ديگر آمدند و اين ريسك بازار راپذيرفتند. از قضا در شهريور ماه اين تغيير در نواسانات ارزي از طرفي به كمك توليد كننده ها آمد و خيلي از تجار خارجي كه وارد بازار شدند و از نمايشگاه خريد ارزي ميكردند و اين براي توليدكنندگان جذاب بود، آنقدر جالب بود كه برخي از شركت ها ميگفتند نه دوره قبلي نمايشگاه يك طرف و سال دهم يك طرف. اين مسئله يك علت خيلي واضح داشت آن هم اين بود كه در سنوات گذشته (قبل از سال 97) قيمت ارزي فرش ماشيني حدود ٤٤ دلار تعيين شده بود. با توجه به نوساناتي كه نرخ ارز در دو سال اخير داشت هر يك دلار از سه هزار و سيصد تومان در فروردين سال قبل تا نزديكي سيزده تومان در شهريور ماه رسيد. در پي اين مسئله شركتها قيمت محصولاتشان را از چيزي حدود 44 دلار به ٢٤ دلار رساندند و در نمايشگاه با يك تخفيف پنجاه درصدي به فروش محصولات خود پرداختند. كه اين مسئله كاهش قيمت براي خريداران و تجار خارجي بسيار جذاب بود. امسال هم فكر ميكنم كه نمايشگاه ما با رشد خيلي قابل توجهي مواجه شود به همين دليل شركت ها تمايل زيادي براي حضور پيدا كردهاند تا به طور خيلي گسترده بتوانند محصولشان را با هزينه اندك به دست مشتري خارجي برسانند. باتوجه به اينكه تقاضا در بخش داخلي در چند سال اخير با افت مواجه شده است ضرورت رفتن به سمت كسب يك بازار خارجي خيلي ملموستر و محسوستر شده است.
——————————-
این مطلب را نیز بخوانید
پیشنهاد سردبیر : لیست شرکت کنندگان یازدهمین نمایشگاه فرش ماشینی
——————————-
تحریریه مجله نساجی کهن
ارسال مقالات و ترجمه جهت انتشار در سایت : info@kohanjournal.com