نساجي گيلان به دنبال جايگاه واقعي
مجتبي عابديني بي بالاني: استان گيلان از دير باز به عنوان قطب نساجي کشور شناخته شده، اما در حال حاضر اين صنعت از جايگاه واقعي خود فاصله دارد و مديران صنعت استان تلاش مي کنند تا نساجي گيلان را به روزهاي خوب گذشته بازگردانند.
اين در حالي است كه خسارت وارده به صنعت نساجي گيلان در چند سال اخير خوشايند نبوده است ، به طوري که نساجي گيلان در جريان خصوصي سازي بيشترين ضرر را متحمل و از سوي ديگر خسارات وارده در برف سال 83 نيز بر اين صنعت تحميل شد. تعطيلي برخي كارخانجات مانند ايران پوپلين و پوشش در سال هاي گذشته گواهي بر اين مدعا است.
در چنين شرايطي محمد حسين اصغريان، رييس سازمان صنايع و معادن گيلان از اجراي طرح هاي بزرگ در بخش نساجي استان خبر داد که با بهره برداري از اين طرح ها در 2 تا 3 سال آينده حدود 6 هزار شغل جديد در استان ايجاد خواهد شد. وي در عين حال در بيان جايگاه صنعت نساجي استان با بيان اينكه در گذشته رتبه سوم يا چهارم كشور را در اين بخش داشتيم، افزود: هم اكنون با وجود تمام مشكلاتي كه در اين بخش وجود دارد جزو 6 استان اول كشور در بحث نساجي هستيم.
اصغريان اظهار اميدواري كرد با روند طرح هاي در دست اجرا، اين جايگاه به رتبه واقعي خود برسد. رييس سازمان صنايع و معادن استان گيلان گفت: صنعت نساجي گيلان هم اکنون مسير نسبتا خوبي را طي مي کند و با وجود بحران هاي خاص از جمله بحران جهاني در اقتصاد، جريان شديد قاچاق و… روند حرکت نساجي رو به جلو بوده، اگرچه از سرعت آن طي 10 سال گذشته کاسته شده است.
وي با بيان اين مطلب که يک سوم صادرات استان در بخش صنعت متعلق به چند واحد نساجي است، افزود: روندي که کشورهاي رقيب ما از جمله پاکستان، چين و ترکيه در بحث صادرات پيش گرفته اند رقابتي ناعادلانه است، زيرا توليدات آنها با کيفيتي پايين تر و همچنين توليداتي غير رسمي که معاف از ماليات است در بازار با قيمت هاي ارزانتر ارائه مي شود، اين در حالي است که هزينه توليد و به ويژه دستمزدها در کشور ما به مراتب بيشتر است، اين دلايل رقابت ما را در بخش صادرات دشوار مي سازد.
اصغريان ادامه داد: نقطه قوت ما کيفيت محصولات بوده و ما تنها با همين نقطه قوت با کشورهاي ديگر رقابت مي کنيم.
وي يکي از مهم ترين مشکلات در بخش صادرات را آشنا نبودن صنعتگران با بازارهاي خارجي دانست و گفت: البته اين ضعف را مي توان با کمک اتاق بازرگاني، وزارت بازرگاني، صنايع و معادن و همچنين رايزني هاي اقتصادي حل کرد.
رييس سازمان صنايع و معادن استان گيلان در ادامه با اعلام اينكه با تلاش استاندار گيلان، وزارت صنايع و معادن و شرکت آتيه دماوند عمليات بازسازي و نوسازي شرکت صنايع پوشش گيلان آغاز خواهد شد، اظهار اميدواري كرد تا پايان سال جاري با حداقل 20 درصد و تا پايان سال آينده تا 60 درصد کل بخش هاي مجتمع عظيم پوشش به مدار توليد باز گردد.
وي همچنين گفت: با نوسازي بخش نساجي صنايع پوشش گيلان و بهره برداري از اين 2 فاز علاوه بر ايجاد اشتغال براي 500 نفر، توليد روزانه آن به ميانگين 12 تن مي رسد. بر اساس اين گزارش راه اندازي دوباره مجتمع عظيم پوشش گيلان که در زمان واگذاري بيش از 1200 نفر پرسنل داشته است، نويد روزهاي بهتري را براي صنعت نساجي استان به ما مي دهد، روزهايي که شايد بتوان نساجي گيلان را در جايگاه واقعي ديد.