مصاحبه بامدير عامل شركت كاشان شانه

با توجه به نياز مبرم بازار به شانه هاي بافندگي فرش ماشيني در شهرستان كاشان بر آن شديم كه مقدمات توليد شانه را فراهم نماييم. در اين رابطه در سال 1371 اقدام به تاسيس شركت شانه سازي نموده و در تابستان همان سال به توليد انبوه شانه (فرش ماشيني) رسيديم و شركت كاشان شانه اولين توليد كننده شانه هاي لحيمي در ايران بود. نزديكي شركت به بازار مصرف در كاشان به عنوان قطب فرش ماشيني ايران، كيفيت بالا همراه با دانش روز و با ياري خداوند توانستيم بازار مصرف را در استان اصفهان در همان سال و در سالهاي بعدي 95% از شركتهاي بافندگي فرش ماشيني ايران را پوشش دهيم و تعهد انجام كار در كوتاه مدت خدمات بعد از فروش و كيفيت بالاي محصولات توليدي يكي ديگر از عوامل بود كه باعث شد تا كليه شركتهاي فرش ماشيني را خدمت رساني نموده و موفق باشيم.
در رابطه با طيف محصولات توليدي شركت بايد به اطلاع برسانم تا سال 1383 اين شركت منحصرا توليد كننده شانه فرش ماشيني بود اما در سال 1384 تصميم به توليد شانه هاي پارچه بافي نموديم و در اين راستا انواع شانه هاي چله پيچي، شانه آهار، شانه هاي گوني بافي و توري بافي، شانه هاي دوبل حوله بافي و دستگاه هاي مختلف گره زني و غيره به محصولات توليدي شركت اضافه گرديد. .
نظر شما در رابطه با وضعيت فعلي صنعت نساجي كشور چيست ؟
با توجه به واردات بي رويه پارچه از كشورهاي مختلف و عدم كنترل مسئولين در اين رابطه ضربات فراواني به صنايع نساجي وارد گرديده و اين دل نگراني باعث شده اولا سرمايه گذاري در اين رابطه انجام نشود و ثانيا كارخانجات در حال كار، يكي پس از ديگري به دليل شرايط بد اقتصادي به آستانه تعطيلي يا حتي ور شكستگي برسند.
كيفيت شانه هاي توليدي شما چگونه است و ايمكه آيا توان رقابت با رقباي خارجي شما را دارد؟
در رابطه با كيفيت شانه هاي توليدي بايد بگويم، با توجه به خط توليد مدرن و تكنولوژي بالا و تلاش بي وقفه و تعهد توانسته ايم محصولات خود در حد استاندارد قابل قبول توليد نموده وبا كشور هاي اروپايي و آسيايي رقابت كنيم و خوشبختانه مشتريان كنوني شركت رضايت خوبي از محصولات ما دارند.
در رابطه با همين بازار داخلي و يا اينكه در مورد صادرات، بايد به عرض برسانم كه ما حدودا 40% تا 50% بازار داخلي را تامين مي كنيم مابقي نياز كشور از طريق واردات و از كشورهاي آسيايي و اروپايي تامين مي گردد اين در حالي است كه شركت ما با 3/1 ظرفيت و روزانه 1 شيفت كار ميكند در صورتيكه از شانه هاي وارداتي جلوگيري شود، ميتوانيم علاوه بر اينكه شانه هاي داخلي را پوشش داده زمينه صادرات را نيز فراهم نماييم.
لطفا در مورد وظيفه شانه هاي بافندگي و نيز تاريخچه و انواع آن نيز توضيحاتي را بفرمائيد.
شانه بافندگي 2 كار مهم و عمده را در ماشينهاي بافندگي به عهده دارد .
1-تنظيم ترا كم نخهاي تار در عرض پارچه
2-كوبش پود به لبه پارچه
نمره شانه: تعداد دندانه ها در 1 سانتي متر يا در 10 سانتي متر و يا حتي تعداد دندانه ها در يك اينچ را به عنوان نمره شانه در نظر مي گيرند.
در مورد شانه در زمانهاي قديم اطلاعي در دست نيست ولي در مورد شانه هاي توليدي در قرن نوزدهم و بيستم مي توان شانه هاي يا منشا گياهي، شانه هاي قيري، شانه هاي لحيمي و شانه هاي چسبي را نام برد كه به ترتيب به شرح زير است .
شانه هاي با منشا گياهي :
در اين نوع شانه از گياهي به نام ني استفاده مي شده است. بطوريكه گياه ني را كه داراي ساقه تو خالي است برش مي دادند و آنها را در ابعاد كوچك و بصورت قطعات با ضخامت كم شبيه دندانه هاي فلزي كنوني در مي آوردند و پس از كنار هم قرار دادن توسط نخ پنبه اي با چسب گياهي به نام سريشم آنرا محكم كرده و روي دستگاه هاي بافندگي دستي در كارگاه هاي كوچك مورد استفاده قرار مي دادند.
عيب اين شانه ها اين بود كه نمي توانستند تراكم دندانه هاي چوبي را در سر تا سر شانه يكنواخت كنند اين مسئله تا حدود زيادي كيفيت محصول را كاهش ميداد.
شانه هاي قيري :
شانه هاي قيري سري دوم شانه هاي مورد استفاده در صنايع نساجي بود كه در آن تحول بزرگي به وجود آمده در اين شانه ها از صنعت كمك گرفته شد و دندانه شانه از فلز تهيه گرديد، براي ساخت اينگونه شانه از دندانه فلزي و نخ پنبه اي استفاده مي شد و به جاي سريشم قير براي تثبيت و محكم كردن شانه بكار گرفته شد در اين روش كيفيت بسيار مطلوب و تراكم شانه در سر تا سر آن يكنواخت شد سطح شانه صاف و صيقلي و بطور كلي رضايت بخش بود و به همين دليل موجب شد اين نوع شانه مدت زيادي را در اختيار خود داشته باشد و حتي هم اكنون نيز در كارگاه هاي كوچك مورد استفاده مي باشد. تنها ضعفي كه اين شانه داشت استحكام كم بالا و پايين اين رقم شانه بود كه توسط قير و نخ پنبه اي تثبيت شده بود.
شانه لحيمي:
در شانه هاي لحيمي به جاي نخ پنبه اي از سيم فلزي و به جاي قير در شانه هاي قيري از لحيم استفاده گرديده كه اين بزرگترين تحول و كاملترين مورد در ساخت شانه بافندگي بود و كليه ضعفها را بر طرف نمود.
در اين سيستم هيچگونه نقصاني از نظر توليد و مصرف وجود نداشت. نحوه توليد بسيار راحت و مصرف كنندگان نيز رضايت كامل داشتند چرا كه اولا قابليت تعميرات مكرر را داشته و ثانيا با توجه به امكانات صنعتي قابل دسترس، كليه شانه ها در نمرات مختلف قابل ساخت بود اين نوع شانه بهترين و اقتصادي ترين نوع شانه بافندگي و از استحكام بسيار بالايي برخوردار بود و توانست مدت زيادي مورد استفاده قرار گيرد كه هم اكنون نيز در مورد بعضي از شانه هاي قالي بافي با دستگاه هاي ماكويي قابل استفاده است. تنها عيبي كه در اين نوع شانه وجود داشت وجود تركيبات قلع و سرب (لحيم) مورد مصرف در آن بود كه در سلامتي انسان و محيط زيست مي تواند اثر بدي داشته باشد. به همين دليل توليد آن در كشور هاي اروپايي ممنوع و جاي خود را به شانه هاي چسبي داد.
شانه هاي چسبي :
در اين شانه به جاي استفاده از لحيم از چسب دو قلو كه به نام چسب A&B صنعتي نامگذاري شده استفاده مي گردد. اين نوع شانه با قيمتي بسيار ارزانتر و از كارآيي كمتري نسبت به شانه هاي لحيمي برخوردار است در اين نوع شانه از كانال آلومينيومي و چسب جهت تثبيت شانه استفاده مي شود استحكام شانه لحيمي است ولي تنها عيبي كه دارد قابليت تعميرات بسيار كمي داراست از مزاياي اين شانه وزن كم و قيمت پايين آن است.
در مورد بحث آموزش و آشنايي علاقمندان به توليد بايد بگويم كه تكنولوژي پيشرفته مراحل توليد شانه را بسيار كم كرده و شانه در 3 مرحله تهيه ميگردد.
1- توليد شانه كه روي ماشين ساخت شانه انجام ميگيرد كه به اين قسمت، قسمت مونتاژ گفته ميشود.
2- قسمت چسب كاري و خشك كن
3- بسته بندي
در پايان از دانشگاه هاي صنعتي و نساجي، هنر ستان هاي فني حرفه اي و ديگر علاقمندان كه مايل باشند از خط توليد شانه بافندگي با هماهنگي اوليه بازديد بعمل آورند دعوت مي نمايد.
لطفا جهت اطلاعات بيشتر با ما تماس بگيريد.
info@kohanjournal.com