اخبار نساجی

لزوم تجهيز و نوسازي گمرک آستارا

فرماندار آستارا و ناظر گمرکات استان گيلان تاکيد کردند

نويسنده: محدثه بي آزار

دنياي اقتصاد – رشت – فرماندار آستارا و ناظر گمركات استان گيلان بر تجهيز و نوسازي گمرک آستارا به شکلي که در شان مردم آستارا باشد، تاکيد کردند.

كيوان اسدپور، فرماندار آستارا در اين باره گفت: گمرك يكي از مراكز مهم اقتصادي كشور بوده و براي شهرستان مرزي آستارا كه زندگي و اشتغال مردم وابسته به آن بوده، از اهميت و جايگاه ويژه اي برخوردار است.
وي افزود: متاسفانه گمرك شهرستان مرزي بندر آستارا در شان نظام جمهوري اسلامي نوسازي و تجهيز نشده و اين واحد گمركي در مقايسه با گمرك كشور مقابل، چندان تعريفي از نظر امكانات و تجهيزات ندارد. فرماندار آستارا ادامه داد: ما براي توسعه شهرستان مرزي آستارا نيازمند همراهي مسوولان گمرك هستيم.
پرويز تقوي، ناظر گمركات استان گيلان و مديركل گمرك انزلي نيز به اجراي مديريت واحد مرزي در كل كشور اشاره کرد و گفت: گمرك به عنوان مرزبان اقتصادي و ديده بان مرزي مي تواند نقش مهمي در جهت تسهيل تجارت و توسعه شهرستان مرزي آستارا ايفا کند.
وي با بيان اينکه گمرك و مرز آستارا از فعال ترين مرزها و گمرك ها در شمال كشور محسوب مي شود، افزود: اين واحد گمركي نزديك ترين مرز كشور به اروپا بوده، ولي متاسفانه زيربناي اساسي توسعه تجارت خارجي را ندارد.
ناظر گمركات استان گيلان ابراز اميدواري کرد تا با پيگيري ها و همراهي مسوولان كشوري و استاني به زودي شاهد گمركي در شان مردم قدرشناس آستارا باشيم.

تقوي افزود: اين گمرك رتبه اول تجارت چمداني در ميان مرزهاي زميني و رتبه نخست صادرات در ميان مرزهاي شمال كشور را دارد. بر اساس اين خبر شهرستان بندري آستارا با 85 هزار نفر جمعيت در شمال غربي استان گيلان واقع شده و به علت قرار گرفتن در نوار مرزي جمهوري آذربايجان، سومين مرز پرتردد كشور محسوب مي شود، به طوري كه سالانه نزديك يك ميليون نفر مسافر داخلي و خارجي از اين مرز تردد مي كنند. ناظرگمركات گيلان در ادامه از صدور کالاهاي غير نفتي به 38 كشور اروپايي، آسيايي و آفريقايي از مسير گمرکات استان اشاره کرد و گفت: در 11 ماه امسال كشورهاي فرانسه، لهستان، آلمان، روماني، ليبريا، كنگو، پاكستان، تايلند، سنگاپور، مالديو و قرقيزستان به كشورهاي هدف صادراتي ما اضافه شده اند.
تقوي اظهار کرد: از ابتداي سال جاري تاكنون درمجموع613 هزار و 525 تن كالابه ارزشي بالغ بر 400 ميليون دلار از گمركات استان به كشورهاي مختلف صادر شده كه اين مقدار نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزشي 14 درصد و از حيث وزن 4 درصد رشد داشته است. وي افزود: مقصد اصلي محصولات صادراتي از گمركات گيلان كشور آذربايجان، فدراسيون روسيه، عراق، هند، اوكراين و اسپانيا است.

ناظر گمركات گيلان ادامه داد: محصولات نباتي شامل 46 قلم كالاكه عمده آن خيار و خيار ترشي، كشمش تيزآبي و كلم برگ با وزن 233 هزار و 149 تن و ارزش 219 ميليون و 730 هزار و 495 دلار است رتبه نخست صادرات را در بين محصولات ارسالي از گمركات گيلان به خود اختصاص داده، همچنين محصولات معدني شامل سنگ، گچ و سيمان، مواد پلاستيكي، محصولات صنايع غذايي و نوشابه ها، مواد نساجي و مصنوعات آن و فلزات معمولي، ديگر محصولات صادراتي از گمركات استان گيلان هستند.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2597 به تاريخ 18/12/90، صفحه 23 (استان ها)

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×