اخبار فرش ماشینی

روشي سريع براي اندازه گيري ويژگي هاي نانو الياف‏

پژوهشگران دانشگاه گيلان  با استفاده از ابزار پردازش تصوير ، روش مستقيم و سريعي را براي اندازه گيري ويژگي هاي منافذ لايه هاي نانو الياف حاصل از الكتروريسي ارائه كردند.
از اين روش مي توان در كنترل روي خط محصول استفاده كرد . مشخصات قابل اندازه گيري را با استفاده از اين روش شامل تخلخل ، توزيع اندازه ي منافذ، و يكنواختي است .

نانو الياف توليد شده به روش الكتروريسي ، از خواص بي نظيري همچون ظرافت بالا ، نسبت سطح به حجم بسيار زياد و قابليت نشكيل لايه هاي متخلخل با منافذ كوچك برخوردارند .
اين خواص منحصر به فرد ، كاربرد هاي متنوع و فرآواني را براي آنها رقم زده است كه از آن جمله مي توان به آزاد سازي دارو ، مهندسي بافت ، پوشش زخم،  فيلتراسيون ، استحكام دهنده ي مواد مركب و كاربردهاي الكتريكي اشاره كرد .
شايان ذكر است حذف منافذ روي حاشيه ها يكي از مشكلات مهم در بررسي تصاوير حاصل از نمونه ها به شمار ميرود و گروه تحقيقاتي اين پژوهش زمان زيادي را به رفع اين مشكل اختصاص داده اند ، همچنين تصاوير مورد نياز براي پردازش به وسيله ميكروسكوپ الكتروني روبشي ‏SEM‏ يا ميكروسكوپ اتمي ‏AFM‏ تهيه شده است .
جزييات اين پروژه ( كه به وسيله سيد محمد ضيابري سيدين با راهنمايي دكتر اكبر خداپرست حقي انجام شد )
در محله ‏Korean journal of chemical engineering ‎‏ (جلد 25، صفحات 932-923، سال 2007) منتشر شده است.      ‏

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×