اخبار فرش ماشینی

براي برون‌رفت از مشكلات؛ صنعت نساجي اصفهان نياز به نوسازي دارد

رئيس سازمان صنايع و معادن استان اصفهان گفت: صنعت نساجي استان اصفهان براي برون رفت از مشكلات خود نياز به نوسازي تجهيزات توليدي دارد.
محسن پورسينا در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار داشت: در حالي‌كه صنعت نساجي استان اصفهان در حال حاضر به عنوان يكي از صنايع پرچالش استان از آن ياد مي‌شود در سال‌هاي گذشته از هفت شركت برتر صادراتي استان حدود سه شركت از ميان واحدهاي نساجي استان بوده‌اند.  برخي از واحدهاي نساجي در استان اصفهان با اجراي مديريت بهينه و استفاده از تكنولوژي به روز دنيا توانسته‌اند به موفقيت‌هايي در اين صنعت دست يابند.

رئيس سازمان صنايع و معادن استان اصفهان با بيان اينكه در بخش پوشاك و محصولات نساجي در كشور ما پديده قاچاق با شدت بيشتري به چشم مي‌خورد، افزود: نبود حسايت لازم بر ورودي‌هاي كشور و وارد شدن حجم قابل توجهي از پوشاك به داخل به عنوان سوغات از گمركات سبب شده تا حجم زيادي از نياز بازار پوشاك داخل به وسيله منسوجات خارجي تامين شود.
وي اظهار داشت: بخشي از مشكلات صنعت نساجي در كشور ما به فرهنگ ايراني در نداشتن رغبت به خريد كالاي با برند ايراني برمي‌گردد و مردم ما به اندازه‌اي كه به برند خارجي تمايل نشان مي‌دهند علاقه چنداني به استفاده از جنس داخلي ندارند.

پورسينا گفت: بسياري از توليدكنندگان منسوجات پارچه جين توليد شده در داخل را به كشورهاي توليدكننده پوشاك مانند تركيه مي‌فروشند و با دادن سفارش دوخت به آنها پس از دوخته شدن به اسم و با برند شلوار جين تركيه در بازارهاي داخلي به فروش مي‌رسانند.
وي با بيان اينكه توليدكننده داخلي پوشاك بايد با افزايش كيفيت توليدات خود اين اعتماد را براي مشتري خود به عنوان خريدار يك كالاي ايراني به وجود آورد، افزود: درحالي‌كه مصرف پوشاك در كشور ما بالا است از طرفي به دليل نبود حمايت‌هاي لازم از سوي دولت و از طرفي به دليل بالا نبودن كيفيت توليدات داخلي، ريسك توليد برخي از منسوجات مانند چادر مشكي در داخل بسيار زياد شده است.
رئيس سازمان صنايع و معادن استان اصفهان ادامه داد: در حال حاضر كشورهاي چين و ژاپن يك بازار محلي براي فروش چادر مشكي در ايران به دست آورده‌اند كه با حضور يك رقيب ايراني نيز ميدان را خالي نمي‌كنند.

وي با بيان اينكه قوانين حمايتي خاصي به ويژه در بخش نساجي كشور در سال‌هاي گذشته براي كمك به اين صنعت وضع شده است، اظهار داشت: صنعتگراني كه با مشكل در واحدهاي توليدي خود مواجه مي‌شوند عمده بار خود را بر دوش دولت مي‌گذارند و افرادي كه توان مالي بالايي براي سرمايه‌گذاري در اين بخش دارند كمتر حاضر به سرمايه‌گذاري در كشور مي‌شوند.
پورسينا اضافه كرد: صنايع نساجي استان نياز به نوسازي تجهيزات و ماشين‌آلات خود در بخش توليد دارند و با توجه به اينكه بيشتر تجهيزات مورد نياز در اين بخش از طريق واردات تامين مي‌شود در حال حاضر محدوديت ارزي براي وارد كردن اين كالاها به كشور وجود ندارد.
وي اظهار داشت: در حال حاضر تعرفه واردات مواد اوليه و تجهيزات مورد نياز در صنعت نساجي مناسب است، اما در صورتي‌كه قواعد علمي حاكم بر توليد و سرمايه‌گذاري در اين بخش رعايت نشود منسوجات تركيه‌اي تمام بازارهاي پوشاك ايران را تصرف مي‌كند.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×