اخبار فرش ماشینی

اخبار اقتصادي : حاضريم ميلياردرهاي ايران را معرفي کنيم

رئيس مرکز تجارت جهاني ايران گفت: وقتي‌که جمع کل سرمايه 50 نفر از ثروتمندان يک کشور200 ميليارد دلار برآورد مي‌شود نشان از قدرت بالاي سياسي و اقتصادي آن کشور دارد اما اگر جمع کل سرمايه همان 50 نفر 5 ميليارد دلار هم نباشد آن‌وقت چه برداشتي مي‌شود؟! ‏

به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران (‏econews.ir‏)،”محمدرضا سبزعليپور”افزود: مراجع رسمي و قانوني کشور به منظور تنوير افکار عمومي و جلوگيري از شائبه‌هاي به وجود آمده، ليست اسامي ميلياردرهاي واقعي ايران را با افتخار و حفظ احترام ايشان منتشر و در اختيار رسانه‌ها قرار دهند.
وي در واکنش به انتشار اسامي بزرگترين ميلياردرهاي ايراني که طي هفته گذشته از طريق يکي از سايت‌هاي خبري منتشر و برخي از رسانه‌هاي داخلي و حتي خارجي نيز آن‌را با آب و تاب به اطلاع مردم رسانيدند اظهار داشت: اعلام و انتشار اسامي ثروتمندان و ميلياردرهاي سياسي و اقتصادي در برخي از کشورهاي بزرگ جهان امري متداول بوده و همه ساله ليست اسامي اين افراد از طريق مراجع رسمي و قانوني تهيه و در سطح جامعه منتشر مي‌شود، لکن در آماده‌سازي اين ليست هيچ‌يک از افراد ثروتمند آن کشور از قلم نمي‌افتند و نام هر يک از افراد اين ليست نيز با استناد به شواهد و ادله محکم و منطقي انتخاب و در اختيار رسانه‌ها قرار مي‌گيرد.

عليپور افزود: اين موضوع تا به آنجا پيش رفته که از چند سال پيش ليست صد نفره‌اي از ثروتمندان و ميلياردرهاي سراسر جهان از طريق سازمان‌هاي بين المللي و نشريات معتبر جهاني شناسائي و به طور سالانه منتشر مي‌شود که متأسفانه و يا خوشبختانه تاکنون نام هيچ‌يک از پولداران ايراني در اين ليست وجود نداشته است که خود جاي تأمل و بحث فراوان دارد.

وي در ادامه اظهار داشت: در کشور ما برعکس ساير کشورهاي جهان که پولداران آن با افتخار از ثروتمند بودن خود دفاع کرده و ميزان ثروت خود را نيز با مدرک اعلام مي‌کنند، اکثر ثروتمندان ايراني، پولدار بودن خود را منکر شده و به هر آيه و وسيله اي متوسل مي‌شوند تا نام خود را از ليست ثروتمندان جامعه خارج کنند و اگر کسي هم بدون اجازه، نام ايشان را به طور علني و در رسانه‌هاي گروهي به عنوان پولدار معرفي کند چه بسا که طبق شکايت وي پرونده‌اي برعليه آن شخص و يا سازمان در نزد مراجع قضائي مفتوح مي کنند.‏

البته دليل اختفاء نام و ميزان ثروت در ايران توسط افراد متمول جاي تأمل داشته و ريشه‌اي فرهنگي دارد. زيرا در کشور ما جا افتاده است که هرگاه بفهمند که کسي پولدار است حاشيه امنيتي و ضربه پذيري آن بيشتر شده و ديگر نمي‌تواند راحت کار و زندگي کند، زيرا همه فعاليت‌هاي وي و خانواده‌اش دائمأ زير ذره بين دولت و افراد صاحب نفوذ خواهد بود. لذا همين امر موجب شده تا اکثر پولداران واقعي مقيم کشور گمنام باقي بمانند.

عليپور با اشاره به ليست منتشره شده ميلياردرهاي ايراني گفت: وقتي که تيتر اسامي ميلياردرهاي ايراني را در برخي از سايت‌هاي داخلي ديدم، ابتدا خوشحال شدم و اين حرکت را به فال نيک گرفته و آن را قدمي مهم دانستم اما وقتي متن خبر را به همراه اسامي ميلياردرهاي اعلام شده ديدم متأسف شده و از کنار خبر به لحاظ اينکه بي پايه و اساس است گذشتم، اما ديري نپائيد که چند سايت و روزنامه داخلي و برخي از شبکه‌هاي تلويزيوني خارجي نيز اين اسامي را منعکس کرده و به مردم داخل و خارج چنين القاء کردند که انگار فعاليت‌هاي اقتصادي کل ايران بر بال اين چند نفر مي‌چرخد. تا اينجاي کار جزء اظهار تأسف، پيگيري اين موضوع ارتباطي به اينجانب و مجموعه مرکز تجارت جهاني ايران نداشت تا اين‌که چند سازمان‌ بين‌المللي و مجموعه جهاني با اين مرکز تماس گرفته و جوياي صحت و سقم اين خبر شدند تا در صورت واقعي بودن خبر و اسامي منتشر شده نسبت به انعکاس اين اسامي در سايت‌ها و بولتن‌هاي خود اقدام کنند که پاسخ مسئولين اين مرکز به استعلام آنها اين بوده است که خبر غيررسمي بوده و پس از بررسي‌هاي لازمه اعلام نظر خواهيم کرد. رئيس مرکز تجارت جهاني ايران افزود: هنگامي‌که ليست ثروتمندان يک کشور معرفي مي‌شود از ديد کارشناسان داخلي و خارجي حجم سرمايه آنها مورد بررسي قرار گرفته و قد و قواره و قدرت و ضعف آن کشور و نظام حکومتي آن جامعه مشخص مي شود. يعني وقتي‌که جمع کل سرمايه 50 نفر از ثروتمندان يک کشور200 ميليارد دلار برآورد مي‌شود نشان از قدرت بالاي سياسي و اقتصادي آن کشور دارد اما اگر جمع کل سرمايه همان 50 نفر 5 ميليارد دلار هم نباشد آن‌وقت چه برداشتي مي‌شود؟! حال خود قضاوت کنيد که جمع سرمايه اين 30 نفري که به عنوان ميلياردرهاي ايران معرفي شده‌اند بيش از 2 الي 3 ميليارد دلار است(که بخش اعظمي از آن‌هم مربوط به 5 الي6 نفر از آن جمع است که ثروت بالائي دارند) پس چرا با طرح اين‌گونه خبرها آبرو و اعتبار کشور، مردم و نظام را تحت شعاع قرار مي‌دهيد؟

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

عليپور اعلام کرد: در يک نگاه سطحي درمي‌يابيم که ليست30 نفره‌اي که منتشر شده همگي جزء هيأت رئيسه و هيأت نمايندگان اتاق بازرگاني صنايع و معادن ايران و تهران هستند و چنين استنباط مي‌کنيم، کسي‌که اين خبر را براي اولين بار منتشر کرده اسامي اين عزيزان را از اتاق بازرگاني طبق معيارهاي خويش انتخاب کرده و بر روي خروجي سايت قرارداده است که به جز4 الي 5 نفر از آنها که تا حدودي ثروتمند هستند دليل انتخاب مابقي مشخص نيست. لذا طبق اطلاعات واصله فرزندان برخي از اعضاء اين ليست نيز از شنيدن نام پدر خود به عنوان ميلياردر متعجب و شکه شده‌اند. لکن اگر اينان ميلياردرهاي ايران هستند پس ميلياردرهاي واقعي کجا هستند. ثروتمنداني که هيچگاه سمتي در هيچ نهادي از جمله اتاق بازرگاني نداشته و به ندرت شخصأ در جلسات سازمان‌ها و نهادها شرکت مي‌کنند، براي آشنا شدن با پولداران اين کشور نياز به کند و کاو آنچناني نيست بلکه کافيست کمي به اطراف خويش نگاه کنيم و ببينيم چه کساني جه نوع فعاليتي را در حال حاضر در دست دارند و حجم و گستره سرمايه‌گذاري ايشان چقدر بوده و چه مقدار حقوق و هزينه را طي يک ماه مي‌پردازند. بزرگاني از صنايع فولاد، بانکداري، نفت و پتروشيمي گرفته تا برج‌سازان بزرگ و واردکنندگان کالاهاي صاحب برند خارجي و يا اگر سري به بنادر جنوبي زده خواهيم ديد چندين کشتي متعلق به چه کساني در اسکله‌ها پهلو گرفته و چندين کشتي نيز در اقيانوس‌ها در حال حرکت به سمت ايران هستند و کالاهاي خريداري شده اين اشخاص را حمل مي‌کنند. پس بهتر بود ارسال کننده اوليه خبر، تيتر خود را بدين شکل ارسال مي‌کرد.

(( ليست بزرگترين ميلياردرهاي ايران که در خيابان طالقاني و مطهري تردد مي‌کنند مشخص شد ))
وي در پايان تصريح کرد: وقتي‌که ليست ثروتمندان در کشورهاي بزرگ و يا در سراسر جهان منتشر مي‌شود افراد اعلام شده بر مبناي ميزان ثروت، حجم سرمايه‌گذاري و تاثيرگذاري وي بر اقتصاد کشور خويش و يا معادلات جهاني دسته بندي مي‌شوند و چه بسا کسي که امسال در رتبه دوم قرار دارد سال ديگر به رده دهم سقوط کرده و ديگري از رده ششم به رتبه دوم ارتقأ پيدا کند، مثلاً بيل گيتس را به لحاظ ثروت50 ميليارد دلاريش نفر اول اعلام و در مقابل اسم سعد حريري کلمه موروثي را قيد مي‌کنند اما در ليست منتشر شده اخير، نه تنها نفر اول و آخر آن مشخص نبوده بلکه افراد را هم به لحاظ قد و قواره، فرم مو، خوش تيپ بودن، داشتن کروات و يا داشتن خودرو….. و يا اين‌که روزي با فلان کس قدم زده و يا از کنار درب شرکت معروفي گذر کرده، دسته بندي کرده‌اند و از مقدار ثروت واقعي هيچکدام خبري نيست. لکن همچنانکه استفاده از مدارک و يا عناوين تحصيلي مانند دکترا و مهندس براي افراد غير، جرم محسوب مي‌شود بهره‌برداري از اين خبر نيز جهت کسب وجهه نوعي تخلف است و اگر آقايان اعلام مي‌کنند که بدون هماهنگي ايشان، ليست مذکور ارائه شده پس چرا اعتراض نکرده و خبر را تکذيب نکرده‌اند. لکن با سکوت خود به نوعي خبر را تائيد کرده و با خوشحالي درصدد کسب وجهه و اعتباري براي خويش بوده‌اند. در کل اين عزيزان يا خبر را اصلاح کنندو يا اگر بر ميلياردر بودن خويش اصرار مي‌ورزند پس منش و رفتار ميلياردرها را هم پيشه کرده و پاسخگوي مطالبات کشور، مردم و نظام از يک ميلياردر واقعي نيز باشند.  به قول معروف يا نکن با فيل‌بانان دوستي يا خانه‌اي بساز که …
وي گفت: در خاتمه اعلام ميدارم که مرکز تجارت جهاني ايران در صورت صلاحديد دولت آمادگي دارد تا ليست 50 نفره‌اي از ثروتمندان واقعي کشور را با مدارک و دلايل قابل قبول تهيه و در اختيار مسئولين ذيربط قرار دهد. ‏

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×