احتمال عرضه محصولات نساجي مازندران با برند شركت ترك

دبير انجمن صنايع نساجي با اشاره به حضور يك شركت تركيهاي در كارخانه نساجي مازندران به منظور فعال كردن مجدد اين واحد، گفت: احتمالا توليدات نساجي مازندران به منظور برخورداري از بازاري مناسب با برند شركت تركيهاي عرضه شود.
جمشيد بصيري در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس اظهار داشت: در حال حاضر بخشي از كارخانه نساجي مازندران فعال و بخش ديگري از آن نيز نوسط بانك بانك ملي در دست برخي تغييرات است.
وي با اشاره به حضور طرف ترك در كارخانه نساجي مازندران ادامه داد: تركها كارشان را از خط توليد محصول نساجي اقدام نكردهاند بلكه مستقيما به دنبال توليد پوشاك در ايران آمدهاند كه البته اگر توليد پوشاك فعال شود، صنايع ديگر نيز رونق مي گيرد.
دبير انجمن نساجي با اشاره به وجود برخي فشارها از سوي كشورهاي ديگر براي فروش نرفتن توليدات ايراني، گفت: تبليغات منفي كه در اين مورد صورت گرفته باعث شده برخي كشورها از خريد محصولات نساجي ايران خودداري كنند.
وي افزود: يكي از محاسن حضور تركها در كارخانه نساجي مازندران اين است كه كالاي توليدي اين واحد احتمالا تحت برند تركها عرضه ميشود تا به عنوان يك جنس ترك به بازارهاي اروپايي وارد شود.
بصيري در پاسخ به اين سوال كه آيا نميتوان توليدات ايراني را با كيفيت بالا و تحت برند ايراني در بازارهاي صادراتي عرضه كرد؟ اظهار داشت: تركها به دليل موفق بودن برند و كيفيت محصولات نساجي مازندران به حضور در اين واحد تمايل دارند، در حالي كه مي توانستند به سراغ كارخانههاي نساجي ديگر كه توليداتشان متوقف شده است، بروند.
به گفته وي احياي كارخانه نساجي مازندران تأثير مطلوبي بر توليدات داخلي خواهد داشت.
وي با بيان اينكه عرضه محصولات توليدي يك كشور با برند كشوري ديگر در صنعت نساجي مرسوم است، تصريح كرد: در حال حاضر برخي كارخانههاي داخلي نيز به كارخانههاي ديگر ايراني سفارش توليد ميدهند و پس از آن، محصول توليدي را با برند خود در بازار عرضه ميكنند.
بصيري ادامه داد: در گذشته بخشي از مشهورترين كت و شلوار دنيا با برند BOOS در ايران توليد ميشد كه از كيفيت بالايي برخوردار بود و اين شركت محصول توليدي را با برند خود در بازارهاي جهاني عرضه ميكرد.
وي افزود: بخشي از لباس ارتش انگليس نيز در گذشته توسط يكي از كارخانههاي ايراني توليد ميشد.
دبير انجمن نساجي با تأكيد بر اهميت تبليغات در عرضه بالاي يك محصول، اظهار داشت: تبليغات هزينه بالايي براي كارخانهها به همراه دارد، درگذشته هر دست كت و شلوار BOOS با قيمت ۲۵ دلار از شركت ايراني خريداري و با قيمت هزار و ۸۵۰ مارك توسط شركت BOOS در آلمان به فروش مي رسيد.
وي ادامه داد: شركت BOOS هزينه بالايي براي تبليغات محصولات خود در دنيا انجام داده بود كه اين هزينه در توان شركتهاي ايراني نبود.
بصيري افزود: در آن زمان، برخي اعضاي هيئت مديره شركت ايراني عنوان كردند خودمان بايد نسبت به فروش توليداتمان در بازارهاي جهاني اقدام كنيم تا سود بيشتري نصيبمان شود و اين در حالي بود كه شركت BOOS سالها بر روي تبليغات و كيفيت محصولات خود كار كرده بود و شركت ايراني نميتوانست به راحتي كالاي توليدي خود را به جاي محصولات BOOS در بازار عرضه كند.