اخبار نساجی

۴۰۰ گونه برتر گردو در ایران وجود دارد

دانلود نسخه دیجیتال مجله کهن

 

تهران – یک پژوهش گر درخت گردو گفت: ایران دارای ۴۰۰ گونه (ژنوتیپ )برتر درخت گردو در قالب پنج میلیون گونه است که برای افزایش عملکرد و کیفیت این محصول باید گونه های برتر به کشاورزان معرفی شود.

به گزارش بی باک به نقل از ‘محمد علی نعیمی’ روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: زئوتیپ های برتر گردوی ایرانی در اثر عوامل شناخته شده همچون باد و عوامل ناشناخته نژادهای جهش یافته و فوق العاده استثنایی به وجود آمده اند.

وی اظهارداشت: این ژنوتیپ ها دارای فاکتورهای برجسته ای همچون پرباری، زود باروری، درشتی میوه، سفیدی مغز، مقاومت در مقابل سرمای بهاره (دیرگل دهی)، آپومیکسی (بدون سنبله نرو خود بارور)، نسبت بالای ۵۰ درصدی مغز میوه نسبت به پوست خشک، مقاوم در مقابل آفات و رشد سریع است.

وی ادامه داد: در عین حال نژادهایی فوق العاده استثنایی وارزشمند با شاخص ترین ویژگی ها در ایران شناسایی شده که این نژادهای جهش یافته را به نوعی می توان عالی ترین گونه های ژنتیکی ایران معرفی کرد.

این محقق درخت گردو تصریح کرد: این تک درختان بسیار نادر هستند و می توان آنها را از طریق کاشت بذر و پیوند به صورت نهال در اختیار کشاورزان قرار داد.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

نعیمی به یک نژاد ویژه و منحصر به فرد اشاره کرد و افزود: این نوع ژنوتیپ برتر توانایی باردهی پس از سرمای فصل بهار را دارد و میانگین عملکرد آن بین ۱۵ تا ۲۰ تن در هکتار برای یک درخت ۲۰ ساله برآورد شده است.

وی اضافه کرد: محصول این درخت از لحاظ تولید و کیفیت از افزایش خوبی برخوردار است و نه تنها جای هیچ گونه رقابتی از سوی واریته های برگزیده آمریکا و فرانسه نیست بلکه عملکرد آن فراتر از ژنوتیپ های برتر آمریکایی و فرانسوی خواهد بود.

این کارشناس درخت گردو گفت: براساس نظر کارشناسان داخلی و خارجی زیستگاه اصلی درخت گردو ایران باستان بوده که هم اکنون این درخت را به نام گردوی ایرانی می شناسند.

وی اظهارداشت: این میوه برای نخستین بار توسط تجار به کشور یونان و پس از آن به کشورهای ایتالیا، انگلیس و آمریکا برده شد که در یونان باستان این میوه به نام میوه ژوپیتر (میوه خدایان) نامگذاری شده است.

وی با بیان اینکه در برخی موارد ویژگی محصول درختان گردو شبیه درخت مادری نیست، ادامه داد: درختان گردو طی هزاران سال با عملیات گرده افشانی (دورگ گیری) توسط کلاغ و یا به دست انسان کاشته شده اند که به دلیل عملیات گرده افشانی در ببیشتر موارد میوه های این درختان با ویژگی های خاص به غیر از خصوصیت ژنتیکی درخت مادری به وجود آمده اند و باعث پیدایش ژنوتیپ های مختلف شده اند.

وی افزود: براساس آمار سال ۸۷، ۹۵ هزار هکتار از اراضی کشور زیر کشت گردو قرار دارد که بیشترین محصول به استان های کرمان و همدان مربوط می شود.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×