گزارش نمایشگاه ها

گزارش نمایشگاه دموتکس چین سال ۱۳۹۲

محصولات جدید، کیفیت و شور و اشتیاق تجارت؛
همه در پانزدهمین دوره نمایشگاه کفپوش آسیا – دموتکس چین

پانزدهمین دوره نمایشگاه دموتکس چین در شهر شانگهای از تاریخ ۲۶ لغایت ۲۸ مارچ ۲۰۱۳ مطابق با ۶ لغایت ۸ فروردین ۱۳۹۲ برگزار گردید.
در این نمایشگاه بیش از ۱۲۰۰ شرکت در فضایی حدود ۱۳۰ هزار متر مربع غرفه گذار بودند. تعداد بازدید کنندگان این نمایشگاه در سال ۲۰۱۳ حدود ۵۰ هزار نفر بوده است. به گزارش خبرنگار اعزامی مجله نساجی کهن به این نمایشگاه، امسال هم حضور بازدید کنندگان و تجار خارجی از این نمایشگاه بسیار چمشگیر بود. یکی از مهمترین بخش های جانبی این نمایشگاه بخش نوآوری های جدید و محصولات نوآورانه بود که در قسمت های گوناگون تولید و عرضه انواع کفپوش ها ارائه گردید. در نمایشگاه امسال ۳۰۰ محصول نوآورانه و جدید در سالن های مختلف نمایشگاه به نمایش در آمد که می تواند در بسیاری از موارد نشان دهنده نیازهای بازارهای آینده به کفپوش های جدید باشد.
نمایشگاه امسال هم مثل همیشه بیشتر رنگ و بوی کفپوش های چوبی داشت به طوری که درصد زیادی از شرکت های حاضر در نمایشگاه با توجه به محبوبیت و مصرف بسیار بالای کفپوش های چوبی در چین و شرق آسیا به عرضه این دست محصولات پرداختند.
آقای لی ژانگ مدیر عامل یکی از بزرگترین شرکت های تولید کننده پارکت در چین به خبرنگار اعزامی مجله کهن گفت: “ما درصد بسیار بالایی از محصولات خود را در بازار گسترده چین به فروش می رسانیم چرا که در سال های اخیر با توجه به روند روبه رشد اقتصادی و ساخت و ساز بسیار سریع در چین در بخش های اداری، هتل ها، فضاهای تجاری و .. درخواست برای انواع کفپوش ها افزایش یافته، به ویژه کفپوش های چوبی که از دیرباز در چین محبوبیت خاصی داشته است.”ایشان در پایان، این نمایشگاه را بسیار  مفید و حضور فعالان این عرصه را چشمگیر خواندند.
آقای جلیل ادیبی کنسول اول جمهوری اسلامی ایران در چین ضمن ابراز خرسندی از حضور ایرانیان در نمایشگاه دموتکس چین فرش را سرمایه ایران و ایرانی دانست و افزود: “حضور در این نمایشگاه در واقع به منزله ورود به بازارهای گسترده و وسیع کشور چین است. شرکت های ایرانی حاضر در این نمایشگاه می توانند با ارائه محصولات و فرش های مطابق سلیقه چینی ها به خوبی نیاز این بازار را که در سال های اخیر نیز به شدت از فرش های ایرانی استقبال می کند را پاسخگو باشد. ما هم در این راه تمامی تلاش خود را برای انجام حمایت های لازم از تجار ایرانی در چین انجام خواهیم داد.”

محصولات جدید، کیفیت و شور و اشتیاق تجارت
دموتکس چین امسال فقط یک رویداد نمایشگاهی سه روزه نبود بلکه محلی بود برای جمع شدن هزاران فکر، ایده و طرح جدید که با حضور کلیدی ترین دست اندرکاران صنعت فرش و کفپوش جهان در فضایی پرشور و پر از انرژی برگزار شد.
نمایشگاه دموتکس چین یک نمایشگاه بسیار مهم و قابل توجه است که متاسفانه به دلیل همزمانی با ایام تعطیلات سال نو در کشور ایران، مورد بی توجهی دست اندرکاران و فعالان صنعت فرش ایران قرار گرفته است. البته در سال های اخیر با توجه به تبلیغات و اطلاع رسانی های مداوم رسانه ها در ایران در حوزه فرش دستباف و فرش ماشینی حضور ایرانی ها در این رویداد کمی پررنگ تر شده که خوشبختانه نتایج بسیار خوب و ارزنده ای را برای کشور به دنبال داشته است. به ویژه در بخش فرش دستباف این رشد بسیار محسوس بوده است. در حالی که در سال ۱۳۸۸ میزان صادرات فرش دستباف ایران به چین حدود ۴۰۰ هزار دلار بوده است؛ در سال ۱۳۹۱ این رقم به ۸ میلیون دلار رسیده است که به خوبی نشان دهنده نفوذ مناسب تجار فرش ایرانی در چین در طی این چند سال است. امروز شرکت های ایرانی پس از چند سال حضور مستمر در بازار فرش دستباف چین توانسته اند شرکای تجاری خوبی پیدا کنند و هم اکنون خوشبختانه شاهد تاسیس فروشگاه های فرش ایرانی در شهرهای چین هستیم. این امر در بخش فرش ماشینی نیز مشهود است و هر ساله تعداد شرکت های ایرانی حاضر در این نمایشگاه در حال افزایش است.
در حال حاضر حدود ۴۵ درصد فرش دستباف ایران در آسیا، ۴۳ درصد در قاره اروپا و مابقی آن در آمریکا و سایر کشورها به فروش می رسد.

دموتکس چین

روابط اقتصادی ایران و چین
چین بازار مصرف بسیار قدرتمندی است که تولیدکنندگان ایرانی باید توجه بیشتری را به آن معطوف کنند. با اینکه چین یک کارخانه بزرگ است و خود همه چیز را به دنیا صادر می کند اما آمارها نشان می دهد این کشور در عین حال یکی از بزرگترین واردکنندگان جهان نیز هست و اقتصاد پویا و جمعیت مصرف کننده بسیار بالا در این کشور بهشتی را برای تولید، صادرات، واردات و تجارت فراهم آورده است. از جمله اقداماتی که در سال ۱۳۹۱ در حوزه صادرات به چین انجام شد تشکیل کمیته مخصوص چین در وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده است.
به گفته آقای کمالی، رایزن بازرگانی ایران در چین کمیته صادرات به چین با حضور کلیه دستگاههای متولی صادرات در بخش خصوصی و دولتی شکل گرفته است.
صادرات به چین از جهتی با توجه به روابط خوب اقتصادی چین و ایران هم می تواند دارای ظرفیت های بالایی باشد.
تمرکز بر صادرات محصولات مصرفی و دارای مزیت نسبی در کشورمان از جمله مواد غذایی، فرش های دستباف و ماشینی، صنایع دستی، گیاهان دارویی و… باعث افزایش صادرات کالاهای ایرانی به چین شده است.

مبادلات تجاری ایران و چین ۳۷ میلیارد دلار
میزان مبادلات تجاری ایران و چین در سال ۲۰۱۲ به ۳۷ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال قبل ۱۸ درصد کاهش داشته است.
به گزارش سایت تحلیلی گلوبال پست میزان مبادلات تجاری ایران و چین در سال ۲۰۱۱، حدود ۴۵ میلیارد دلار بود که مشکلات تحریم و مشکلات بانکی امکان افزایش آن را در سال ۲۰۱۲ نداده است. اقتصاددانان پیش بینی می کنند با برطرف شدن مشکلات بانکی حجم تجارت ایران و چین می تواند به ۵۰ میلیارد دلار هم برسد.
در سال ۲۰۱۲ چین ۶۰۰ میلیون دلار در ایران سرمایه گذاری کرد. این کشور بزرگترین شریک تجاری ایران و از خریداران عمده نفت است. خوشبختانه در سال های اخیر بازار چین تنها یک بازار خرید برای ایران نیست و صادرات به چین هر روز ابعاد گسترده ای در ایران پیدا می کند.
در واقع سابقه روابط جدید تجاری ایران و چین به سال ۱۳۵۱ برمی گردد و امروز به نقطه اوج خود رسیده است.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

پاویون فرش ایران؛ سفیر فرش ایران در جهان
یکی از فعالیت های خوب مرکز ملی فرش ایران در سال ۹۱ و ۹۲ ایجاد پاویون های فرش ایران در نمایشگاههای دموتکس هانوفر آلمان و دموتکس چین بوده است. در نمایشگاه دموتکس چین نیز فرش دستباف دارای پاویونی به متراژ ۴۰۰ مترمربع بود که ۱۳ شرکت ایرانی را در خود جای داد. البته چند شرکت ایرانی هم به صورت مستقل و خارج از پاویون ایران به طرز شایسته ای حضور یافتند. اسامی شرکت های ایرانی در بخش فرش دستباف به شرح زیر بود:
شرکت فرش رمضانی لندن، شرکت سهامی فرش، Carpet Lover Club، فرش فارسی، نائین مرتضوی، فرش حقیقی، مرتضوی، فرش ذوالانواری، فرش جلالی، فرش برادران قاسمی، فرش افرازیان، خانه فرش عظیم، فرش عباس نیشابوری، شرکت فرش و فرش پرشین کلاسیک.
در بخش فرش ماشینی نیز شرکت های فرش ستاره کویر و شرکت قالی سلیمان مثل همیشه حضوری فعال داشتند.

متن رضایتنامه شرکت کنندگان در نمایشگاه دموتکس آسیا
پاویون فرش دستباف ایران امسال هم خالی از حاشیه نبود چرا که برخی از شرکت ها علاوه بر انتقاد به نحوه برخورد برگزاری و ثبت نام شرکت کنندگان در پاویون، مجری پاویون را به اخذ مبالغی فراتر از اجاره غرفه ها متهم کردند. این امر موجب شد تا مجری برگزاری پاویون ایران و غرفه گذاران برای شفاف سازی و رد این شایعات اقدام به جمع آوری امضاء کنند!! متن این رضایتنامه به شرح ذیل است:
بسمه تعالی
ریاست محترم مرکز ملی فرش ایران، ریاست محترم شرکت سهامی فرش ایران
احتراماً، اینجانبان امضاءکنندگان این برگه که شرکت کنندگان نمایشگاه دموتکس چین در فروردین ماه سال نود و دو می باشیم رضایت کامل خود را از نحوه برگزاری و مدیریت پاویون جمهوری اسلامی ایران اعلام می داریم. مجریان محترم پاویون در طول مدت نمایشگاه و در آستانه برگزاری آن با مدیریت و برنامه ریزی مناسب بستری هماهنگ و مستعد را برای برگزاری شایسته شان فرش ایرانی فراهم آوردند که انصافاً از سال قبل بهتر بود. جمله امضاءکنندگان این تشکر و امتنان خود را از مجریان محترم به خصوص آقای رضایی که با تمام وجود و خلوص نیت، پاویون ایران را مدیریت فرمودند؛ اعلام می داریم و امیدواریم که در نمایشگاههای آتی نیز بتوانیم در معیت ایشان باشیم.

ایوو بزرگترین شهر عمده فروشی جهان
بد ندیدیم در این گزارش به بزرگترین شهر عمده فروشی چین و شاید هم جهان یعنی شهر ایوو (yiwu) هم اشاره ای داشته باشیم. دلیل این اشاره هم این است که تجار فرش ایرانی برای گسترش بازارهای خود در چین حتی به این شهر هم سفر کرده اند و به تازگی چند شرکت ایرانی از جمله یک شرکت تولیدی فرش در نمایشگاه yiwu که در هفته اول اردیبهشت برگزار شد، حضور داشتند.
فاصله yiwu تا بندر شانگهای ۳۰۰ کیلومتر و تا مرکز استان ژیانگ ۱۲۰ کیلومتر است. این شهر دارای شبکه حمل و نقل بسیار پیشرفته و حتی خطوط هوایی گسترده است که این شهر را با اهداف استراتژیک دولت چین به بزرگترین مرکز تولید کالا در چین و جهان تبدیل کرده است. این شهر از سوی سازمان ملل به عنوان بزرگترین بازار عمده فروشی در جهان شناخته و معرفی شده است.
نمایشگاه ایوو ۲۰۱۳ در راستای سیاست چین مبنی بر افزایش واردات به شهر ایوو با حمایت وزارت بازرگانی و دفتر توسعه تجارت بین المللی چین برگزار می شود. پیشتر به دعوت رایزن بازرگانی سفارت ایران در چین برخی شرکت های صادرکننده ایرانی برای شرکت در این رویداد اعلام آمادگی کردند.
قیمت غرفه استاندارد در این نمایشگاه ۲۰۰۰ یوان چین اعلام شده بود.

ستاره کویر در آسمان چین هم درخشید
یکی از شرکت هایی که در عرصه صادرات تجربیات درخشانی دارد و همواره سفیر فرش ماشینی ایران در بهترین بازارهای صادراتی جهان بوده است، ستاره کویر یزد است.
حضور مداوم این شرکت در نمایشگاه دموتکس هانوفر توان رقابت بالایی را برای ستاره کویر یزد فراهم آورده است؛ به طوری که در حال حاضر محصولات این شرکت به بیش از ۲۰ کشور دنیا صادر می شود. پس از ۱۴ دوره حضور موفق در دموتکس هانوفر، حضور در اولین دوره نمایشگاه دموتکس روسیه، این بار نوبت به نمایشگاه دموتکس چین رسید تا باز هم فضایی برای درخشش محصولات ستاره کویر باشد.
این شرکت برای دومین سال پیایی است که در این نمایشگاه حضور دارد. در نمایشگاه دموتکس شانگهای ۲۰۱۳ این شرکت به همراه شرکاء تجاری خود در چین حضور یافت.
آقای مهرداد زکی پور مدیر بازرگانی خارجی ستاره کویر یزد استقبال از کلکسیون های با کیفیت بسیار بالای ستاره کویر در چین را چشم گیر خواند و آنرا نشانه موفقیت در تغییر و جایگزینی محصولات با ارزش به جای تولیدات عادی و ارزان قیمت دانست. آقای زکی پور با تاکید بر حفظ حقوق مصرف کنندگان در بازارهای داخلی و خارجی افزود: فرش ستاره کویر همواره بر این اصل پایبند بوده است. ما در سال ۱۳۹۱ موفق به دریافت تندیس طلایی حمایت از حقوق مصرف کننده و نیز عنوان صادرکننده نمونه ملی در صنعت نساجی کشور شدیم. همان طور که در بازارهای داخلی مصرف کننده و خریدار نهایی به یک برند در طول سال ها اعتماد می کند و محصول آنرا با اطمینان خریداری می کند در بازارهای صادراتی نیز حضور مداوم و کسب رضایت مشتریان با ارائه اجناس مرغوب، موجب موفقیت و سربلندی خواهد شد.

دموتکس چین

نویسنده: بهنام قاسمی

منبع: شماره ۱۸ مجله کهن

تلفن اشتراک: ۷۷۲۴۵۷۸۰-۰۲۱

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×