اخبار فرش ماشینی

صنعت نساجی گرفتار چه مشکلاتی است؟

 

اخبار حاکی از آن است که صنعت نساجی ایران در مسیر افول قرار گرفته است.

به زعم کارشناسان عمده کارخانه‌های نساجی کشور با حدود ۵۰ درصد ظرفیت خود فعالیت می‌کنند و سیاست‌های حمایتی برای تقویت این صنعت نیز آنچنان که باید و شاید اعمال نمی‌شود.سعید حسین‌زاده، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع نساجی و پوشاک در گفتگو با اقتصادنیوز، در پاسخ به این سوال که چرا شاهد روند تعطیل شدن کارخانه‌های نساجی هستیم؟ اظهار کرد: اکنون حدود دو سال است که درگیر یک رکود اقتصادی هستیم که به موجب آن کارخانه‌‌ها دچارضرروزیان شده‌اند.وی افزود: این موضوع به ویژه به کارخانه‌های نساجی که تعداد زیادی نیروی کار را به عنوان کارگر در استخدام دارد، لطمه بیشتری وارد می‌کند. رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع نساجی و پوشاک بیان کرد: از سوی دیگر بانک‌ها هم که معمولا در چنین شرایطی به تولید‌کنندگان کمک می‌کنند، به دلیل اتخاذ سیاست‌های انقباضی نمی‌توانند اقدامی در جهت پرداخت تسهیلات به بانک‌ها بکنند. درنتیجه کمکی برای بهبود وضعیت کارخانه‌های نساجی صورت نمی‌گیرد. حسین‌زاده بیان کرد: علاوه بر آنچه مطرح شد به نظر می‌رسد که قاچاق کالا، بزرگترین دشمن صنعت نساجی در ایران باشد، همچنان که گشتی در فروشگا‌ه‌ها نشان می‌دهد فروشگاه‌های ما از لباس ایرانی خالی شده و به جای آن انواع البسه خارجی با نشان تجاری برندهای خارجی عرضه می‌شود. رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع نساجی و پوشاک، تصریح کرد: در توضیح وضعیت قاچاق در ایران همین بس که در نمایشگاه لباسی که سال گذشته در ترکیه برگزار شده بود، فعالان بخش نساجی ترکیه به ما می‌گفتند که ما جنس تولید شده را در ایران به شما تحویل می‌دهیم. این موضوع نشان دهنده این است که ما آنقدر بی‌دروپیکرهستیم که آنها می‌توانند چنین برنامه‌ریزی‌هایی برای فروش اجناس خود در ایران بکنند. وی ادامه داد: همین افزایش عرضه البسه خارجی سبب شده است که مردم ما فرهنگ خرید جنس فرنگی پیدا کنند و ما نیزنه روی خرید جنس ایرانی کار می‌کنیم و نه تنظیماتی برای جلوگیری از قاچاق محصولات خارجی داریم. البته اخیرا ما جلساتی را در ستاد قاچاق کالا و وزارت صنعت، معدن و تجارت برای برنامه‌ریزی‌های مشخص جهت جلوگیری از قاچاق کالا انجام داده‌ایم ولی تا کنون نتیجه خاصی در پی نداشته است.وی همچنین گفت: از سوی دیگر ما در کشور قوانینی داریم که به ضرر تولید داخلی و به نفع کالاهای قاچاق عمل می‌کند. مثلا برای قیمت‌ گذاری روی محصولات ایرانی سازمان حمایت حقوق مصرف کننده و تعزیرات نظارت کرده و در این زمینه محدودیت‌هایی ایجاد می‌کنند. این در حالی است که در زمینه کالاهای خارجی اقدامی نمی‌شود و این موضوع سبب شده که مغازه ‌داران گرایش بیشتری برای عرضه کالای خارجی داشته باشند.وی یادآور شد: در چنین شرایطی اندک اندک حتی تولیدکنندگان موفق، دست از تولید کشیده و به واردکننده تبدیل می‌شوند و این موضوع به ضرر تربیت کارگران ماهر تمام می‌شود. در کارخانه‌ها وضعیت به گونه‌ای است که کارگران ساده استخدام می‌شوند و بعد مهارت پیدا کرده وهرمرحله با مهارت‌های جدید خود به استخدام واحدهای تولیدی دیگر در می‌آیند ولی تعطیلی کارخانه‌ها در این ابعاد سبب شده کارگرها بیکار شده و اگر در آینده کسی بخواهد کارخانه جدید تاسیس کند با مشکل استخدام نیروی ماهر روبه‌رو شود.چرا مهار تورم ،صنایع را از رکود خارج نکرد؟

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت با اشاره به رکود دربخش های مختلف اقتصاد از جمله ۱۴ گروه صنعتی گفت: در حال حاضر صنایع ما در رکود به سر می برند و آمارها نشان می دهد در ۱۰ گروه صنعتی رکود عمیق حاکم است. به گزارش اقتصاد پرس ، محمدرضا مرتضوی تصریح کرد: رکود بسیاری از صنایع پیشران همچون صنایع سیمان، خودرو، ‌فلزات و بسیاری از صنایع وابسته به بازار مسکن را درگیر کرده است. وی ادامه داد: واحدهای تولیدی هم از این امرمستثنی نیستند وعموما محصولات تولیدی بازار فروش ندارند ، به همین جهت واحدهای فعال تولیدی و صنعتی با رکود مواجه هستند. دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت با اشاره به معضلات اقتصاد ایران گفت: عامل بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور، رکود تورمی است. هر چند که دولت در ۳ سال اخیر تلاش کرده تا تورم را مهار کند اما، بی‌توجهی به مهار رکود سبب شده تا کاهش تورم چندان محسوس و تاثیرگذار نباشد و واحدهای تولیدی همچنان در رکود به سر ببرند. وی ادامه داد:بسته سیاست‌های خروج غیرتورمی ازرکود که مدتها پیش توسط دولت مطرح شده سرانجام پس از دو سال تصویب شده و آیین‌نامه‌های آن نیز آماده است، اما نتوانسته موفقیت چندانی در خروج از رکود داشته باشد. مرتضوی به قانون دیگر که قرار بود صنایع و تولید را از رکود خارج کند، اشاره کرده و گفت: قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشوربیش از ۱۶ ماه است که در مجلس در دست بررسی است. البته کلیات آن مصوب شده اما معلوم نیست که بتواند برای بخش تولید، مفید و موثر باشد. مرتضوی تاکید کرد: برای رشد متوازن وتوسعه صنایع درتمام بخش‌های صنعتی، مشکلاتی که عامل ایجاد رکود در صنعت هستند باید برطرف شود تا صنعت از رکود خارج شده و شاهد رونق باشیم. این کارشناس صنایع یادآوری کرد: تاثیر تحریم ها در تعمیق رکود را نباید نادیده گرفت، چرا که تحریم ها هم تاثیر بسیاری بر اقتصاد داشته اند و نمی توان گفت برای اقتصاد مشکل ایجاد نکرده اند.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×