اخبار نساجی

رشد ۱۱ درصدی ترانزیت در بهار امسال

 

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در بهار امسال بیش از ۳ میلیون و ۳۷۹ هزار تن کالا از ایران ترانزیت شد، گفت: این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۱ درصد افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار مهر، شهریار افندی‌زاده در جریان بازدید خبرنگاران از پایانه های مرزی استان گیلان با اشاره به برنامه ریزی های دقیق و علمی برای توسعه و بهبود زیرساخت های حمل و نقل و تقویت کریدورهای ترانزیتی از طریق دیپلماسی با کشورهای همسایه و منطقه، گفت: در سه ماهه ابتدای امسال بیش از ۳ میلیون و ۳۹۷ هزار هزار تن کالا از کشور ترانزیت شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته بالغ بر ۱۱ درصد افزایش را نشان می دهد که از این میزان ۳ میلیون و ۲۲۱ هزار تن انواع کالاهای نفتی و غیر نفتی یعنی معادل ۹۵ درصد از طریق جاده‌ها و ۱۷۶ هزار تن معادل ۵ درصد از طریق راه‌آهن ترانزیت شد.

وی با اشاره به اینکه ترانزیت کالا از طریق جاده در مقایسه با بهار سال گذشته ۱۵.۶ درصد افزایش یافته است، اظهار داشت: یک میلیون و ۶۳۴ هزار تن از ترانزیت کالا مربوط به مواد نفتی و یک میلیون و ۷۶۲ هزار تن نیز مربوط به مواد غیرنفتی است که انواع پنبه، مواد سوختی، کالای ساختمانی، لوازم خانگی، وسایل نقلیه باری و مسافری از جمله مواد غیرنفتی بوده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص فعالترین مرز در ترانزیت ورودی کالا، تصریح کرد:‌ در سه ماه اول امسال مرز پرویزخان در استان کرمانشاه با یک میلیون و ۲۵۶ هزار تن کالا ( ۳۷ درصد ترانزیت) فعال‌ترین مرز کشور بود و مرزهای بندرعباس، سرخس،‌ لطف‌آباد در خراسان رضوی و باشماق در کردستان در رتبه های بعدی قرار دارند.

افندی زاده بندر امام خمینی را فعال‌ترین مرز کشور در خصوص ترانزیت خروجی کشور در بهار امسال اعلام کرد و افزود: در این مدت بندر امام با یک میلیون و ۲۷۰ هزار تن  سهم ۳۷.۵ درصدی در ترانزیت خروجی از کشور داشت و پس از آن مرزهای بندرعباس، باشماق، لطف‌آباد، سرخس و دغارون در خراسان رضوی بیشترین حجم ترانزیت خروجی را به خود اختصاص دادند.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

نماینده دولت در امر ترانزیت با اشاره به اینکه بیشترین حجم تردد کامیون های حامل بار ترانزیتی از مبدا عراق به مقصد امارات، از مبدا ترکیه به مقصد ترکمنستان و از مبدا امارات به مقصد عراق بوده است، بیان کرد: از ۱۴۸ هزار دستگاه تعداد سفر کامیون های حمل کننده کالاهای ترانزیتی ۸۱ هزار دستگاه معادل ۵۵ درصد از سوی کامیون های ایرانی و مابقی توسط کامیون های ترکیه، آذربایجان و دیگر ملیت ها حمل  شده است.

افندی زاده تصریح کرد: تجهیز امکانات وزیرساخت ها، فراهم آوردن تسهیلات گسترده در بخش های مختلف حمل و نقل، اقدام سازمان های مرتبط در حرکتی هماهنگ برای رفع موانع و تسهیلات و برقراری ارتباط گسترده تجاری و اقتصادی و دیپلماسی موثر با کشورهای منطقه موجب شده که بهره برداری از موقعیت جغرافیایی و منحصر به فرد ترانزیت نقش زیادی داشته باشد.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: بخش خصوصی، تشکل‌های صنفی و شرکت‌های حمل ونقل بین‌المللی تاثیر به سزایی در رشد ترانزیت کشور داشته‌اند، علاوه بر این برنامه‌ریزی‌های کوتاه‌مدت، میان مدت و بلند مدت در کمیته ترانزیت نیز باعث شده تا با مدیریت ظرفیت‌های موجود کشور، ترانزیت افزایش یافته و شاهد رشد درآمدهای ناخالص ملی باشیم.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×