اخبار نساجی

رئیس‌کل گمرک: ۲۰درصد واردات قاچاق است

رئیس کل گمرک کشور گفت: ۲۰ درصد واردات کشور را کالاهای قاچاق تشکیل می‌دهد.

عباس معمارنژاد در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه قاچاق از مسیر رسمی و غیررسمی وارد کشور می‌شود افزود:‌ ۹۰ درصد واردات از معابر رسمی کشور کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای است. وی گفت: مرز رسمی کشور در دولت تصویب می‌شود و ما در مرزهایی که نیروی انتظامی درخواست حضور ما را در آنجا دارد به علت قانونی نبودن مستقر نمی‌شویم. معمارنژاد افزود:‌ براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده در دو سال اخیر حجم کالاهای قاچاق کاهش یافته است. رئیس‌کل گمرک کشور گفت: ۱۸ درصد از کالاهای قاچاق از معابر رسمی و بقیه از معابر غیررسمی وارد کشور می‌شود.

وی افزود:‌ در حالیکه ایران ۷۸۰۰ کیلومتر مرز دارد کمتر از ۸۰ گمرک در کشور مستقر است. وی با بیان اینکه زمان تشریفات گمرکی برای واردات ۳۲ روز و برای صادرات ۲۵ روز براساس استانداردهای بین‌المللی است گفت:‌ در ۹ ماه گذشته توانسته‌ایم زمان تشریفات گمرکی را ۱۵  درصد کاهش دهیم. معمارنژاد یادآور شد:‌ ترخیص کالاهایی که از مسیر سبز وارد کشور می‌شوند ۵ ساعت، مسیر زرد ۱۲ ساعت و مسیر قرمز ۱۷ ساعت زمان می‌برد. وی گفت: براساس طرح تحول گمرکی ۱۶ دستگاهی که صادر‌کننده مجوز واردات در مرز بودند به ۲ دستگاه گمرک و استاندارد کاهش یافته است. رئیس‌کل گمرک کشور، ‌منطقی نبودن تعرفه واردات کالا را موجب قاچاق کالا دانست و افزود: به عنوان نمونه کاهش تعرفه واردات تلفن همراه از ۲۵ درصد به ۱۰ درصد موجب افزایش ۱۵۸ درصدی واردات رسمی این کالا در۴ ماه گذشته شده است. وی گفت: اکنون گمرک در ۳۲ بازارچه مرزی مستقر است.

معاون پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز در این برنامه با بیان اینکه همیشه در کنار اقتصاد سالم اقتصاد پنهان که مدیریت آن با شبکه‌های سودجو است وجود دارد افزود: منشا قاچاق اقتصاد پنهان است. مهدی ابویی یکی از محورهای اصلی جنگ اقتصادی را قاچاق کالا دانست و گفت:‌ با قاچاق باید با راهکار اقتصادی برخورد کرد نه نظامی و انتظامی. وی مهم‌ترین مشکل مبارزه با قاچاق را خلأ قانونی بیان و اضافه کرد: با بررسی ۲۰۰ پرونده کلان قاچاق مشخص شد فقط یک و نیم درصد پرونده‌ها در این زمینه به نتیجه می‌رسد.
ابویی ابلاغ قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز را موجب کاهش ۵۰ درصدی قاچاق کالا عنوان و بیان کرد: ساختار گمرکات کشور با مبادلات اقتصادی ما همخوانی ندارد.
معاون پیشگیری ستاد مبارزه قاچاق کالا و ارز افزود: بازارچه‌های مرزی ضد مبادلات اقتصادی کشور است و تامین‌کننده معیشت مرزنشینان نیست.
وی گفت: در مرزها باید اقتصاد بومی را تقویت کنیم.

ابویی اضافه کرد: همه عملیات اجرایی صادرات و واردات کالا باید مکانیزه باشد.
وی افزود: براساس آمار یک و نیم میلیارد دلار از کالاهای قاچاق از بازارچه‌های مرزی و ۵ میلیارد دلار به وسیله ملوانان وارد کشور شده است.
سرهنگ زمانیان رئیس‌پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز در گفت‌وگوی تلفنی با این برنامه اولویت نیروی انتظامی را در دو سال اخیر مبارزه با قاچاق اعلام کرد.
وی با بیان اینکه اقدامات خوبی در حوزه کنترل مرزها انجام شده است گفت: حفظ امنیت بازارچه‌های قانونی مرزی که دولت آنها را تصویب کرده با نیروی انتظامی است اما این نیرو نمی‌تواند نظارتی بر ورود و خروج کالاها به این بازارچه‌ها داشته باشد بلکه دولت موظف است این موضوع را کنترل کند.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×