اخبار نساجی

تسهیل واردات ماشین آلات معدنی تا ۲ هفته آینده

 

تسهیل واردات ماشین آلات معدنی تا 2 هفته آینده

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت از سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیارد ریالی بخش خصوصی در اکتشاف معادن تا پایان سال ۹۰ خبر داد.

به گزارش مهر، وجیه الله جعفری با بیان اینکه بخش خصوصی در سال ۸۰ تنها ۳۰ میلیارد ریال در بخش اکتشاف سرمایه گذاری کرده بود افزود: با حمایت از بخش خصوصی و حذف برخی از قوانین دست و پا گیر برای ورود بخش خصوصی به حوزه اکتشاف میزان مشارکت سرمایه گذاران بخش خصوصی در این حوزه رشد قابل توجهی داشته است.

وی در خصوص اینکه در گذشته موضوع به مزایده گذاشتن اکتشاف معادن مطرح شده بود، گفت: یکی از بحث ها بعد از تشکیل کارگروه توسعه بخش معدن این بود که از توان بخش خصوصی در اکتشاف بیشتر استفاده کنیم، بنابراین تصمیم گرفتیم در ابتدای سال ۹۲ پهنه هایی را برای اکتشاف مطرح کنیم که این پهنه ها از طریق بخش خصوصی اکتشاف شود.

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در حال حاضر پهنه بندی در اغلب استانها شروع شده و تا ۱۰ تیرماه به پایان می رسد.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

جعفری با بیان اینکه در حال حاضر در سطح مقیاس یک میلیونیوم کار زمین شناسی انجام گرفته است، گفت: عملیات زمین شناسی در سطح یک ۲۵۰ هزارم در ۹۵ درصد کشور انجام شده اما در سطح یک ۲۵ هزارم هنوز انجام نشده است.

وی افزود: بنابراین برای تهیه نقشه هایی برای بعدهای عملیاتی و انجام عملیات های ژئوفیزیک و ژئو شیمی در مطالعات پایه نیاز به ورود بخش خصوصی داریم و امیدواریم درمدت ۳ سال، مطالعات پایه و اکتشاف عمومی در کشور انجام شود.

جعفری در خصوص تشکیل کارگروه توسعه بخش معدن نیز گفت: دولت کارگروه توسعه بخش معدن را تشکیل داد و به دنبال آن، ستاد اجرایی با مسوولیت استاندار و دبیری سازمان صنعت، معدن و تجارت کشور تشکیل شد که در سه ماه امسال نزدیک به ۱۳ جلسه آن با حضور رئیس جمهور انجام گرفت.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در این جلسات تصمیمات خوبی در حوزه معدن و به خصوص در پشتیبانی از حوزه معادن گرفته شد.

وی ادامه داد: در این میان، ۷ جلسه در ستادهای استانی برگزار شد و در هر استان بیش از ۱۰ تا ۱۲ مصوبه به تصویب رسید که بیشتر در حوزه توسعه بخش معدن در استان ها بود.

جعفری با اشاره به اختصاص تسهیلات ریالی و ارزی به طرح های معدنی استانی گفت: یکی از این مصوبات، موضوع در اختیار گذاشتن تسهیلات مالی از محل صندوق توسعه ملی به خصوص تسهیلات ریالی به این بخش بود که در بخش ریالی تاکنون حدود ۲ هزار میلیارد تومان مصوبه داده شده است.

وی افزود: این تسهیلات برای تخصیص ریال به بخش اکتشاف، استخراج، فرآوری، تجیهز، نوسازی و بهره برداری استفاده می شود. در بخش ارزی هم محدودیتی نداریم و اگر بتوانیم در صنایع معدنی از آن استفاده می کنیم.

جعفری با بیان اینکه این حرکت باعث افزایش پشتیبانی از بخش معدن در استان ها شد، گفت: ستادها در استان ها به صورت واحد عمل کردند و با ورود استاندار مشکلات بین دستگاهی کمتر شد؛ هرچند که در قانون برنامه پنجم توسعه و قانون اصلاح معادن نیز پنجره واحد دیده شده بود اما نه تنها دیگر دستگاه ها به امر کمک کردند بلکه در طول این مدت در برنامه های ستاد قرار گرفت.

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه تا ۲ هفته آینده مشکل تامین ماشین آلات معدنی حل خواهد شد افزود: سعی کردیم برای حل این مشکل از تشریفات اداری کاسته شود و ماشین آلات حداقل تا ۱۰ سال ساخت و دست دوم نیز اجازه ورود به کشور را داشته باشد.

وی با بیان اینکه تغییر سریع قوانین مربوط به واردات تجهیزات و ماشین آلات معدنی و در نتیجه ارائه مشوق ها و معافیت ها همچون قوانین مربوط به خطوط تولید صنایع، موجب می شود تا سرمایه گذاران بخش معدن، از فرصت ها به طور مطلوب بهره ببرند گفت: قوانین فعلی ورود ماشین آلات معدنی، چالش معدن محسوب می شد و ما این مشکل را برای توسعه روز افزون بخش معدن تا ۲ هفته آینده برطرف خواهیم کرد.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×