نخستين همايش بينالمللي نساجي ايران در دانشگاه گيلان برگزار شد

خبرگزاري فارس: نخستين همايش بينالمللي و هفتمين كنفرانس ملي مهندسي نساجي ايران با حضور صاحبان صنايع در دانشگاه گيلان برگزار شد.
رئيس دانشگاه گيلان در اين همايش با اشاره به اهميت پيوند دانشگاه و صنعت اظهار داشت: ايجاد زمينههاي تعامل بينالمللي مقدمهاي در راستاي توسعه علم و صنعت در كشور است.
عبدالله حاتمزاده با بيان اينكه رشته نساجي علم چند بعدي است، افزود: ارتباط اين صنعت با رياضي، مكانيك، مهندسي شيمي و … براي ارتقاي آن تاثيرگذار است.
وي برپايي چنين همايشهايي را گامي مهم براي گسترش صنعت نساجي قلمداد كرد و گفت: برگزاري همايشها تبادل اطلاعات علمي و به روز دنيا را در بر دارد.
حاتمزاده با تاكيد براينكه گيلان از امكانات بالقوهاي در زمينه علم و صنعت برخوردار است، تصريح كرد: وجود اقليم و آب و هوايي نبايد سبب محروميت سبز اين منطقه شود.
وي گيلان را از استانهاي پيشتاز در عرصه نساجي دانست و خاطرنشان كرد: به دلايل مختلف و ناخوشايند توانمنديهاي گذشته استان از بين رفته و آن را به يك انبار تبديل كرده است.
رئيس دانشگاه گيلان تعداد كارخانههاي توليد نساجي در استان را ۱۷۵ واحد اعلام كرد و افزود: تعداد شاغلان در اين واحدها از ۱۰ تا يك هزار و ۸۰۰ نفر است و با توجه به اينكه ۲۰ درصد شاغلان در بخش صنعت نساجي فعال هستند، نشان از اهميت اين رشته در اشتغالزايي دارد.
حاتمزاده اظهار داشت: دانشگاه گيلان به عنوان يك مركز علمي ارتباط مستمر با صنايع داشته و بهكارگيري تكنولوژي نانو در عرصههاي نساجي براي پيشرفت در اين صنعت الزامي است.
وي با بيان اينكه دانشگاه گيلان در راستاي توسعه علم و صنعت در حوزه فرا منطقهاي از اعتبار مناسبي برخوردار است، تصريح كرد: اين دانشگاه براي همكاري علمي و روابط بينالمللي اجراي پروژههاي تحقيقاتي با دانشگاههاي برلين، انگلستان، گرجستان، آستاراخان و داغستان گامهاي بلندي برداشته است.
رئيس دانشگاه گيلان افزود: پرديس بينالمللي انزلي نيز به تبادل دانشجو با كشورهاي حوزه درياي خزر در رشتههاي مهندسي عمران، معماري، حقوق بينالملل و … اقدام كرده است.
حاتمزاده خاطرنشان كرد: دانشگاه گيلان در حال حاضر با بيش از ۱۲ هزار و ۶۰۰ دانشجو در رشتههاي كارشناسي و دكتري در ۴۶ رشته گرايش در زمينه دكتري و ۵۱ رشته در كارشناسي ارشد در حال فعاليت است.
دبير همايش بينالمللي نساجي ايران نيز هدف از برگزاري همايش مذكور را فراهمسازي بستري براي تقويت ارتباط ميان نساجي ايران و دانشكدههاي نساجي عنوان كرد و گفت: ايجاد فضاي مناسب براي تبادل جديدترين اطلاعات، تحقيق و تجربههاي متخصصان ايراني و بينالمللي در زمينه مهندسي نساجي از دستاوردهاي اين همايش است.
وحيد متقيطلب افزود: از ۵۰۰ مقاله ارسال شده به دبيرخانه تعداد ۳۴۵ مقاله پس از بررسيهاي نهايي پذيرفته شد كه از اين تعداد ۸۹ مقاله در بخش بينالملل و ۲۵۶ مقاله در بخش ملي ارائه ميشود.
وي بهكارگيري نيروي جوان در كنار متخصصان ماهر را يكي از نيازهاي پويايي اين همايش برشمرد و اظهار داشت: ارائه مقالههاي متخصصان در كنار نمايشگاههاي دستاوردهاي نساجي ايران امكان آشنايي با جديدترين پييشرفتهاي صنعت نساجي و پوشاك ايران و همچنين ارائه راهكارهاي بنيادين در راستاي ارتقاي اين صنعت و رفع چالشها را در بر دارد.
مدير گروه نساجي دانشگاه گيلان از برپايي ۱۰ غرفه شركتها و نهادهاي مختلف اجرايي خبر داد و خاطرنشان كرد: در بخش ويژه نيز معاونت صنايع دستي و هنرهاي سنتي وابسته به سازمان ميراث فرهنگي، غرفه صنايع دستي را برگزار ميكند.
برگزاري كارگاههاي منسوجات هوشمند، روند تجاريسازي ايده و همچنين توليد سلولز از گياهان غيردرختي با همكاري پارك علم و فناوري گيلان از ديگر برنامههاي سه روزه اين همايش است.