قاچاق کالا موجب نابودي منابع توليد ميشود

جانشين کميسيون مبارزه با قاچاق کالا استان سيستان و بلوچستان گفت: رشد فزاينده پديده قاچاق زمينه نابودي و فلج شدن منابع توليدي را فراهم ميکند.
“جلال سياح”روز درگردهمايي سراسري روساي کميسيون هاي مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانهاي سراسر کشور با بيان تاثير عوامل متعدد در شدت و ضعف قاچاق، گفت: شيب قيمت به هر سمتي که باشد همه عوامل مانند شدت تقاضا، شرايط اقتصادي اجتماعي منطقه و غيره سبب بروز قاچاق کالا مي شوند.
وي سپس با ارايه گزارشي درباره قاچاق مشروبات الکلي و قاچاق کالا در سواحل اين استان، گفت: اثرات زيانبار قاچاق در منطقه مشهود است و موجب شده بسياري از عوامل مولد و فعال تبديل سربار شوند.
به اعتقاد جانشين کميسيون مبارزه با قاچاق کالا استان سيستان و بلوچستان ، قاچاق موجب مي شود تا بسياري از منابع توليد معطل بماند، بعنوان مثال در بخش کشاورزي، زارع به جاي توليد و کشت و کار به مرور به سمت قاچاق کشيده شود.
سياح با بيان آنکه سودآوري بالاي قاچاق در بسياري از مقاطع، فرصت فعاليت را از کشور ميگيرد، افزود: مبارزه با قاچاق جوانب مختلفي دارد و تنها با اشتغالزايي ميتوان با آن مبارزه نمود و بايد از طريق هماهنگي، مبارزه هدفمند بر عليه آن را آغاز کرد.
۳۵ رقم قاچاق
سياح اظهار داشت: در استان سيستان و بلوچستان ۵۳ رقم کالا در عرصه قاچاق وجود دارد که از اين تعداد دو کالا از نظر حجم و قيمت توجه ويژهاي را به خود معطوف دارد.
وي سوخت و دام را از جمله کالاهاي مورد قاچاق برشمرد و تصريح کرد: در زمينه سوخت و فرآوردههاي نفتي علاوه بر فعاليت هاي نيروي انتظامي و وزارت اطلاعات براي کشفيات تلاش بسياري انجام شده است.
سياح ادامه داد: با اقدامات نرم افزاري مشخص شد که با سرمايه گذاري درعرصه هاي پيشگيري مي توان دربخش حمل ونقل ،سوخت و غيره فرصت هاي قاچاق را تا حد بالايي کاهش داد.
جانشين کميسيون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان سيستان و بلوچستان در ادامه به ارزيابي وضعيت قاچاق دام در اين استان پرداخت و تصريح کرد: رويکرد مبارزه دراين استان موجب سه برابر شدن کشفيات شد.
وي افزود: “ما با ساماندهي دام توانستيم در سال هاي اخير بيش از يکصد هزار دام را به صورت قانوني وارد کنيم”.
سياح تاکيد کرد: در سال ۸۶، بيش از ۲۵ هزار دام و در سال ۸۸ بيش از ۷۵ هزار رأس دام بصورت قانوني و بهداشتي وارد استان سيستان و بلوچستان شد.