قازیان تپ و صادرات فرش ماشینی به ۷۰ کشور دنیا

آقای مهمت تورر رییس انجمن تولیدكنندگان فرش ماشینی قازيان تپ در حاشيه نمایشگاه دموتكس تركیه گفت: ما به توليد كنندگان فرش ماشینی خود افتخار ميیكنيم و اميدواریم بتوانيم موفقیتهای سال گذشته را تكرار كنيم و انتظارات بازارهاي جهاني از خود را ارتقا دهيم.
ايشان با اشاره به اينكه امروزه وقتی در دنيا از فرش ماشینی صحبت ميشود نام قاضی آنتپ بر سر زبان ها جاری مي شود در مورد نمايشگاه امسال گفت: بسیار خرسندیم كه در مركز تولید و صادرات فرش ماشینی جهان نمايشگاه دموتكس را به عنوان محلی برای تجمع و هم افزایی بازيگران اصلی اين صنعت در اختیار داریم
. امسال نیز به مانند گذشته قاضی آنتپ با بيش از 70 شركت رتبه نخست حضور در نمایشگاه را در اختيار دارد كه دنيایی از طرح و رنگ و نوآوری را در معرض ديد همگان گذاشتهاند. صادرات شركتهای توليد كننده فرش ماشینی تنها در قاضي آنتپ بيش از يك و نيم ميليارد دلار است. قطعاً صادركنندگان ما به آسانی به اين جایگاه نرسيده اند و زحمات بسیار زيادی را متحمل مي شوند. در حال حاضر به غير از ماشين آلات بافت فرش ماشینی كه اروپایی هستند مواد اوليه، نخ فرش ماشینی و محصول نهایی در تركیه توليد می شود و محصولات ما به 70 كشور جهان صادر میشود.
صادركنندگان و تولیدكنندگان در قاضی انتب قهرمانان و ستارگانی هستند كه توانستند علیرغم اوضاع بد اقتصادی تركیه و نيز بحرانهای جهانی این رشد و حركت را همچنان مثبت نگه دارند. مهمتر اینكه امروزه از همه جای دنیا برای خريد فرش ماشینی به شهر قاضی آنتپ می آیند.
آقای مهمت تورر در رابطه با اهميت نمايشگاه دموتكس گفت: این نمایشگاه كه با حمایت يكی از بزرگترین شركتهاي نمايشگاهی آلمان و جهان برگزار ميیشود یك نیاز مهم برای شهر قاضی آنتپ و صنعت فرش ماشینی منطقه ماست. امروزه همه تجار و بازرگانان فرش و كفپوش جهان میدانند كه برای خرید فرش ماشینی باید قاضی آنتپ بیایند و بهترين زمان و بستر براي اين كار نيز یك نمايشگاه بين المللی باشكوه و قدرتمند نظیر دموتكس تركیه است. شهر قاضی آنتپ همچنين از جاذبه های بسيار زياد توریستی برخوردار است كه هر بازديدكننده ای را مجذوب خود می كند و این نمایشگاه می تواند نقش مهمی در صنعت توريسم شهر نیز داشته باشد.
جالب است بدانيد در سال 2018 میلادی صادرات فرش ماشینی تركیه از رقم 2 میلیارد و 200 ميلیون دلار گذشت كه چیزی در حدود 7 برابر صادرات فرش ماشینی ایران است. اين رقم در مقایسه با سال گذشته پنج درصد افزایش یافته و به عقیده كارشناسان با توجه به بحران های اقتصادی تركیه و برخي كشورهای بزرگ وارد كننده فرش ماشینی از این كشور این رقم قابل قبول بوده است. در حالی كه قاضی آنتپ به تنهایی 70 درصد تولید فرش ماشینی تركیه را به دوش می كشد سالانه بيش از 300 میلیون مترمربع فرش ماشینی در اين كشور توليد ميشود كه مهمترين مقاصد صادراتی آن آلمان، عربستان سعودی، آمریكا، عراق، امارات متحده عربی، مصر، اسراییل، موزامبیك، پرو، اروگویه و ... است.