طرح جامع مديريت پنبه از سال آينده اجرايي ميشود

مدير پيشآگاهي و مهار عوامل خسارتزاي سازمان حفظ نباتات كشور از اجراي طرح جامع مديريت پنبه در ۵ هزار هكتار از پنبهزارهاي كشور از سال آينده خبر داد.
به گزارش خبرنگاران از ساري، حسين ايزدينجفآبادي صبح امروز در حاشيه دومين روز كارگاه آموزشي سرمازدگي و راههاي مقابله با آن در جمع خبرنگاران با اشاره به اينكه طرح جامع مديريت پنبه در دست تهيه است، افزود: اين برنامه از سال ۸۹ آغاز ميشود و پنبهزارهاي زير پوشش تا پايان برنامه پنجم توسعه به ۲۱ هزار هكتار افزايش خواهد يافت.
وي با بيان اينكه اين طرح به صورت پايلوت در استانهاي گلستان، اردبيل، قم و سمنان اجرا ميشود، تصريح كرد: اين شهرها به عنوان بسترهاي لازم براي اجراي مدلها و تكنيكهاي جديد روشهاي پيشآگاهي از عوامل بحرانزا و خسارتزا صورت ميگيرد.
ايزدينجفآبادي با اعلام اينكه طرح جامع پيشآگاهي خرما در سال جاري در شهرستان بم آغاز شده است، افزود: اين طرح در دورهاي پنجساله در اين نخلستانهاي اين شهر انجام ميشود.
وي با بيان اينكه اين طرح براي سال نخست در بم صورت ميگيرد، اظهار داشت: در سال اول در ۶هزار و ۴۰۰ هكتار از نخلستانهاي بم مبارزه به عوامل خسارتزا صورت ميگيرد.
وي با اشاره به اينكه در سال ناگزير از مبارزه شيميايي هستيم، خاطرنشان كرد: در نسل دوم مبارزه غيرشيميايي از شهريور ۸۸ آغاز ميشود.
مدير پيشآگاهي و مهار عوامل خسارتزاي سازمان حفظ نباتات از اجراي اين طرح براي تمام محصولات كشاورزي خبر داد و تصريح كرد: در راستاي استفاده بهينه از سموم كشاورزي شبكه خصوصي مراقبت كشاورزي تمام محصولات كشاورزي را تحت كنترل دارند و عوامل خسارتزا را به صورت منطقي تحتكنترل در ميآورند.
وي با اشاره به اينكه مديريت تلفيقي مبارزه با آفات(ipm) با استفاده از روشهاي زراعي، مكانيكي، بهداشتي و بيولوژيك در مزارع كشور اجرا ميشود، افزود: در نهايت اگر خسارتهاي كشاورزي به زيانهاي اقتصادي منجر شود مبارزه شيميايي به كار گرفته ميشود.
ايزدينجفآبادي با تاكيد بر اينكه در سال گذشته يك ميليون و ۸۵۰ هزار هكتار از محصولات زراعي، باغي و گلخانهاي كشور تحت مراقبت شبكه خصوصي مراقبت قرار گرفتهاند، خاطرنشان كرد: ۴ هزار و ۳۰۰ نفر نيروهاي متخصص گياهپزشكي در اين راستا در سالهاي اخير به كارگيري شدهاند.
منبع خبرگزاري فارس