صنايع پوشاك تركيه، بازار ايران را هدف گرفته است

دست اندركاران صنايع پوشاك و مد تركيه به دنبال انقراض جدي بازارهاي سنتي خود در اروپا، بازار بزرگ ايران را به عنوان كشوري كه كمترين آسيب پذيري را از بحران مالي جهاني داشته ، هدف گرفته اند. به گزارش ايرنا، همزمان با بحران مالي جهان، صادرات پوشاك تركيه به اروپا به عنوان بزرگترين بازار صنايع پوشاك اين كشور با بيش از ۳۰درصد افت مواجه شده است.
شركتهاي تركيه در اين راستا با پيشقدمي فدراسيون صنايع پوشاك و مد تركيه كه۱۳ نهاد و تشكل حرفهاي و تجاري در اين صنايع را با داشتن ۱۷۰۰۰ هزار هزار عضو در زير چتر خود قرار داده، راهبردي را براي ورود صنايع پوشاك تركيه به بازار ايران و توسعه آن در ايران تدوين كرده و در صدد شروع فعاليتهاي بازايابي گسترده در بازار ايران است.
نديم اورون رييس فدراسيون صنايع پوشاك و مد تركيه در ازمير در گفت و گو با خبرگزاري آناتولي با اشاره به تلاشهاي اين بخش براي ورود به بازار ايران گفت: در بازار ايران با رقبايي چون ايتاليا و چين روبه رو هستيم و سعي داريم مطابق با ذوق و طرز پوشش بانوان ايراني طراحيهايي را توسعه دهيم.
او با اشاره به اين كه، تركيه در طراحي مد و پوشاك آماده ، بعد از ايتاليا، فرانسه و اسپانيا در مقام چهارم دنيا قرار دارد، گفت: از نظر ميزان توليد نيز اين بخش از صنايع تركيه بعد از چين، هنگ كنگ و ايتاليا در مقام چهارم دنيا جاي دارد.
نديم اورون با ادعاي اين كه بانوان ايراني مد تركيه را از نزديك تعقيب كرده و علاقه خاصي به مد لباس تركيه نشان ميدهند، گفت: همه ساله مقادير قابل توجهي پوشاك آماده از استانبول از طريق تجارت چمداني به ايران صادر مي شود ، ولي هدف فدراسيون نهادينه كردن اين صادرات و نظم بخشيدن به آن براي حراست از اعبتار ماركهاي تجاري و رقابت سالم و حضور پويا در بازار است.
برخي مشاهدات از بازار پوشاك تركيه حاكي از آن است كه اين بازار پس از بروز بحران مالي جهان دچار آشفتگي شديدي شده به طوري كه هر روز نوسات بسيار زياد قيمت در اين بخش از بازار تركيه به وضوح به چشم ميخورد .افت قيمتهاي جهاني به همراه بيكاري فزاينده كارگران در بخشهاي مختلف و نيز عدم تمايل بسياري از خريداران به پيروي از مدهاي گران قيمت، موجب كاهش محبوبيت پوشاك تركيه در اروپا شده است .اين عوامل كه موجب زيانهاي شديد در بخش توليد و عرضه پوشاك تركيه شده است از يك سو موجب كاهش كيفيت و مرغوبيت توليدات شده و از سوي ديگر نظر اين بازار را به سمت كشورهايي مانند ايران جلب كرده است .
محصولاتي كه امروزه در ايران كالاي ترك معرفي ميشود ، به واقع به علت تفاوت قيمت تمام شده آن در تركيه با قيمت عرضه آن در ايران هرگز قابل مقايسه با كالاهاي مرغوب و باكيفيتي نيست كه اين كشور به اروپا صادر مي كند. اين موضوع نيز از ديد بسياري از دلالان و سودجويان غير مسوول دور نمانده است .
پوشاكي كه برخي فروشندگان ايراني از بازارهاي سنتي و حراجيهاي تركيه با قيمت نازل آن را تهيه كرده و با چمدان وارد ايران ميكنند و آن را به چندين برابر قيمت ميفروشند، هرگز نميتواند به عنوان كالاي مرغوب به حساب آيد .بر همين اساس جا دارد تا مسوولان امر اولا با اتخاذ تدابير ويژه نسبت به ورود بيرويه اين قبيل كالاهاي بنجل و بدون كيفيت كه بيشتر با تجارت چمداني صورت ميگيرد ، مانع فرصت طلبان و سودجويان شوند و ثانيا با تدوين آيين نامههايي خاص ورود اين قبيل كالاها را به ارايه گواهينامههاي استاندارد و معتبر بينالمللي و آن هم به صورت محدود توسط شركتهاي معتبر مشروط گردانند.