صنايع نساجي مازندران نتوانستند با نيازهاي روز دنيا هماهنگ شوند

سيدمحمد كريمي در نشست صميمي با بيش از ۲۰۰ خبرنگار مازندراني به سئوالات و پرسشهاي آنان پاسخ گفت.
چرايي عدم احداث صنايع مادر مانند شهرك فولاد در غرب مازندران و احياي كامل نساجيهاي استان، عدم بهرهمندي موثر از توانايي بندر فريدونكنار، پيگيري هديه رياست جمهوري به خبرنگاران، عدم توجه مديران استان به ورزش، بحران زباله، توجه به اثرات زيست محيطي احداث پالايشگاه در مازندران از مهمترين عناوين پرسشهاي خبرنگاران استاندار مازندران بود.
سيدمحمد كريمي در پاسخ به پرسش خبرنگاران با بيان اينكه مازندران توانايي استقرار صنايع مادر را ندارد، گفت: احداث شهرك فولاد در غرب استان نيازمند وجود شبكههاي قوي برق است درحالي كه هماكنون مازندران با مشكل تامين برق صنايع كوچك و متوسط موجود روبهرو است.
وي با بيان اينكه ايجاد اين صنايع تا زمان احداث نيروگاه غرب استان زمانبر خواهد بود، افزود: احداث صنايع مادر زير ساختهاي ديگري مانند جادههاي عريض و طويل است كه اگرچه اين مهم در دست اقدام قرار دارد اما اين امكان هنوز در مازندران به وجود نيامده است.
كريمي با تاكيد بر اينكه در حال حاضر مازندران آمادگي احداث شرايط مادر را در خود ندارد، تصريح كرد: با وجود قطبي بودن استان بايد توجه ويژه در بخش صنايع تبديلي و پايين دستي در مازندران وجود داشته باشد علاوه بر اينكه واحد خودروسازي بابل نيز با رفع موانع به عنوان يك صنعت مادر در استان به زودي آغاز به كار ميكند.
استاندار مازندران با اعلام اينكه سرمايهگذار احداث شهرك فولاد در غرب استان به عدم سودآوري اين طرح در مازندران پي برد يادآور شد: به جاي صنعت فولاد در مازندران صنعت آلومينيوم در غرب استان احداث خواهد شد.
به گفته وي ايجاد صنايع كشاورزي و پاييندستي ضمن ايجاد اشتغال، توليدي متناسب با داشتههاي منطقه و مواد اوليه موجود را ايجاد خواهد كرد.
وي درباره نساجيهاي مازندران و قائمشهر نيز گفت: اين واحدها نتوانستند خود را با نيازها و تحولات اقتصادي متناسب با زمان خود پيش ببرند و در نتيجه هر روز كم فروغتر شدند.
كريمي با اشاره به اينكه اين واحدها در پي زيانهاي متوالي از بخش دولتي تغذيه شدند، افزود: نبود تكنولوژي جديد و نزول كيفيت محصولات توليدي نتوانست اين واحدها را به عنوان صنايع برتر حفظ كند.
استاندار مازندران با بيان اينكه اين ركود به معناي تعطيل كردن اين واحدهاي توليدي نيست يادآور شد: از وعده رئيس جمهور براي احياي نساجيهاي مازندران و قائمشهر به نحو موثري بهره گرفته ميشود.
وي با اعلام اينكه مهمترين مشكل اين واحدها عدم پرداخت تسهيلات از سوي بانكها به اين كارخانجات به دليل بدهيهاي عمده و زيانهاي انباشته آنها است، خاطرنشان كرد: وجود اعتبارات لازم براي ايجاد تحول و تامين سرمايه در گردش در اين واحدها در اولويت احياي نساجيهاي مازندران و قائمشهر قرار دارد كه در حال حاضر با تامين اعتبارات ريالي مشكلات ارزي اين واحدها نيز رفع ميشود.
به گفته كريمي، با وجود حمايتهاي همهجانبه اين واحدها بايد به تكنولوژي روز مجهز شده و محصولي متناسب و مورد نياز و توجه بازار ارائه دهند.
استاندار مازندران درباره بندر فريدونكنار نيز اظهار داشت: اين بخش به عنوان نخستين بندر به بخش خصوصي واگذار شده و شرايط واگذاري آن نيز قطعي شده است.
كريمي با اعلام اينكه مقرر شده بخش خصوصي در اين بندر معادل كمكهاي دولتي سرمايهگذاري كند، افزود: با رفع برخي مشكلات گمركي و بندري، بندر فريدونكنار با سرمايهگذاري ۴۰ ميليارد توماني آغاز به كار خواهد كرد.