اخبار نساجی

“سی‌دی کریر” منطقه ناکامی یونانی‌ها از تحویل نفت ایران

 

خبرگزاری فارس: بر اساس اخیار جدید، نفتکش‌های منتقل کننده نفت پالایشگاه یونانی به سمت بندر سی دی کریر در سواحل مصر در حال حرکت بودند که پس از اطلاع از اقدام قاطع ایران درباره عدم تحویل نفت به این پالایشگاه یونانی به سمت مبادی خود بازگشتند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، پس از انتشار خبر عدم تحویل محموله ۵۰۰ هزار بشکه‌ای نفت ایران به پالایشگاه هلنیکس، بزرگترین شرکت پالایشگاهی یونان، یکی از مسئولان شرکت پایانه‌های نفتی در یک اظهارنظر غیرمسئولانه درباره ادامه صادرات نفت از پایانه نفتی خارک به صورت طبیعی خبر داد و این خبر را تکذیب کرد. اما خبرگزاری‌های منتشر کننده این خبر و همچنین پایگاه اطلاع‌رسانی شرکت ملی نفت که اقدام به تکذیب خبر کرده بود، این تکذیبیه‌ها را پس از اطلاع از صحت خبر از خروجی‌های خود حذف کردند.

بر این اساس رسانه‌های دشمن از این اظهارات غیر مسئولانه حداکثر سوء استفاده را در جهت کم کردن اثر اقدام قاطع ایران سامان دادند و برای تکذیب خبری که خود از وقوع آن مطلع بودند، به این خبر غلط استناد کردند. به عبارت دیگر با رفتار ناآگاهانه برخی رسانه‌ها و مسئولان غیر مسئول، اقدامی که به موضع‌گیری قدرت‌مندانه و عزت‌مدارانه ایران در افکار عمومی جهان تعبیر می‌شد، متاثر شد.

در عین حال قطعا مسئول شرکت پایانه‌های نفتی از این نکته مطلع بوده است که بخش اعظم نفت تحویلی به اتحادیه اروپا خارج از بنادر ایران تحویل مشتریان می‌شود. این قاعده درباره محموله ۵۰۰ هزار بشکه‌ای نفت هلنیکس نیز صادق است چنانکه نفتکش‌های منتقل کننده نفت این پالایشگاه یونانی به سمت بندر سی دی کریر در سواحل مصر در حال حرکت بودند که پس از اطلاع از اقدام قاطع ایران درباره عدم تحویل نفت به این پالایشگاه یونانی به سمت مبادی خود بازگشتند.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

بر اساس گزارش جدیدی که کسب اطلاع کردیم، پالایشگاه هلنیکس یونان از ۴ منبع از جمله ایران و روسیه نفت مورد نیاز خود را تامین می‌کرده است که با توجه به بحران مالی مالی اروپا سه منبع دیگر صادرات نفت خود به یونان را قطع کرده بودند و ایران عملا تنها منبع تامین نفت این پالایشگاه پیش از اعلام عدم تحویل نفت به آن محسوب می‌شد. چنانکه عملا تقاضای بزرگترین پالایشگاه یونان برای تحویل گرفتن نفت ایران پیش از اقدام قاطع ایران دو برابر شده بود. بر این اساس پس از خودداری ایران از تحویل نفت به این پالایشگاه‌، عملا منبع دائمی و مطمئنی نفت هلنیکس را تامین نمی‌کند.

بر اساس این گزارش پس از اعلام اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم خرید نفت خام ایران از اول جولای یعنی ۵ ماه دیگر، ایران به ۶ کشور اروپایی یونان، ایتالیا، اسپانیا، پرتغال، هلند و فرانسه هشدار داد بود که تنها در صورتی به اروپایی‌ها نفت خواهد فروخت که آنان قراردادهای ۲ تا ۵ ساله برای خرید نفت خام از ایران امضا کنند.

ایران علاوه بر این دو شرط دیگر یعنی تضمین دریافت پول نفت صادراتی و برداشتن هرگونه حقی برای الغای قراردادهای نفتی از سوی این کشورها با استناد به شرایط فورس ماژور را نیز برای ادامه فروش نفت به اروپایی‌ها لازم‌الاجرا اعلام کرده است.

بر اساس این گزارش هفته پیش سخنگوی وزارت نفت اعلام کرد ایران از این پس به فرانسه و انگلیس نفت نخواهد فروخت که اعلام این خبر قیمت نفت را بلافاصله به بالای ۱۲۲ دلار رساند که روند صعودی آن هنوز هم ادامه دارد.

بر پایه این گزارش از یونان به عنوان بحران‌زده ترین اقتصاد اروپایی در وضعیت وخیم اقتصادی اتحادیه اروپا یاد می‌شود چنانکه دولت این کشور به دلیل بدهی‌های کلان ملی در آستانه ورشکستگی قرار دارد.

کارشناسان اقتصادی معتقدند آمریکا با سوق دادن اتحادیه اروپا به ورطه تحریم نفتی ایران تلاش می‌کند در طولانی مدت امنیت انرژی این اتحادیه را در اختیار خود بگیرد.

بر این اساس کشورهای بحران‌زده اروپایی به طمع دریافت کمک‌های مالی و پشت سر گذاشتن خطر ورشکستگی ملی تن به بازی خطرناک تحریم نفت ایران داده‌اند اما دفاع ایران از منافع ملی خود هزینه این مانور خطرناک را برای این کشورها و کل اتحادیه اروپا افزایش داده است

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×