سازمان صنايع و معادن گيلان از بهرهبرداري کارحانه نساجي پوشش رشت تا پايان سال آينده خبر داد

محمدحسين اصغريان عصر در جمع فعالان عرصه نساجي در دانشگاه گيلان با اشاره به وضعيت کارخانه پوشش رشت افزود: بخشي از عمليات بازسازي اين پروژه قبل از پايان سال جاري توسط دولت به بهرهبرداري ميرسد.
وي ادامه داد: بيش از ۱۳۰ ميليون دلار از ماشينآلات نساجي هنوز از پلمب باز نشده که اين امر بارقهاي از اميد براي احياي کارخانه پوشش است.
اصغريان با بيان اينکه در صورت بهرهبرداري از اين کارخانه روزانه ۱۲ تن نخ ظريف توليد ميشود، اظهار داشت: با راهاندازي بخش بافندگي و رنگرزي اين کارخانه ميزان توليد آن افزايش مييابد.
رئيس سازمان صنايع و معادن گيلان با اشاره به اينکه امکان احياي کارخانه فرش گيلان و فومنات وجود ندارد، گفت: حوادث سالهاي اخير به ويژه برف سال ۸۳ صدمههاي بسيار زيادي در بخش نساجي استان وارد کرده که جبران آن امکانپذير نيست.
وي با بيان اينکه مصوبه ناعادلانه سال ۶۳ منجر به محروم ماندن استان از صنايع بزرگ شد، تصريح کرد: هر چند رفع اين نقيصه در سال ۷۸ فرآيند توسعه صنعت گيلان را از رتبه ۸ به ۱۳ارتقا داد اما با مطرح شدن بحث خصوصيسازي
که به يک رهاسازي بيشتر شباهت داشت، استان را بيش از ديگر نقاط کشور در اين زمينه با ضرر مواجه کرد.
اصغريان خاطرنشان کرد: اين طرح منجر به تعطيلي چهار کارخانه بزرگ فرش گيلان، پوشش، فومنات و ريسندگي در چهار راه ورودي استان شد.
رئيس سازمان صنايع و معادن گيلان رويکرد استان به طرف صنايع سنگين مانند فولاد و اشباع بيشتر بازار توسط اين صنايع را از ديگر چالشهاي صنايع نساجي و بومي گيلان دانست.
به گفته وي در حال حاضر ۲ هزار و ۶۰۰ واحد صنعتي در گيلان وجود دارد که از اين رقم ۱۷۵ واحد در نساجي با بيش از ۱۵ هزار نفر کارگر و کارشناس فعال هستند.
اصغريان همچنين از احداث پروژههاي نساجي به ارزش ۱٫۱ ميليارد دلار خبر داد و گفت: با بهرهبرداري از اين طرحها حدود ۲۳ هزار نفر طي چهار سال آينده جذب اشتغال در بخش نساجي ميشوند.
رئيس سازمان صنايع و معادن گيلان تصريح کرد: ۲ هزار و ۶۰۰ واحد صنعتي با ۸۳ هزار کارکنان زير پوشش بيمه هستند.
وي پارچه بافي را از افتخارهاي گيلان اعلام کرد و اظهار داشت: وارد نشدن نساجي به چرخه توليد صنعت پوشاک که از ارزش افزوده بالايي برخوردار است، ضربه جبران ناپذيري به صنعت وارد آورده که بايد در اين راستا برنامهريزي اساسي صورت گيرد.
اصغريان به ضرورت نوسازي و بازسازي واحدهاي صنعتي گيلان نيز تاکيد کرد و افزود: بازسازي اين واحدها نيازمند ۱۵۰ ميليون يورو ارز است که مشکلات نوسان شديد نرخ ارز مانع ورود متقاضي در اين عرصه براي سرمايهگذاري است.
رئيس سازمان صنايع و معادن گيلان طرح بيمه نوسانات ارزي را يکي از راهکارهاي اساسي در اين بخش دانست و تصريح کرد: انجام اقدامهاي لازم توسط دولت بايد هر چه سريعتر صورت گيرد.
وي کاهش قيمت انرژي و ارزان قيمت را از مزيتهاي ارزشمند صنعت نساجي برشمرد و گفت: هر چند طرح هدفمند کردن يارانهها ارزشمند است اما توجه به صنايع ويژه و نساجي و در نظر گرفتن همه جوانب درباره آينده اين صنعت لازم است.
اصغريان با بيان اينکه در بحث نيروي انساني و نقش آن در قيمت تمام شده محصولات کشور را در زمينه رقابت با شرکا تحت تاثير قرار داده است، افزود: صنعت نساجي در اين راه فرآيندي متفاوت با تمام دنيا پي گرفته است.
رئيس سازمان صنايع و معادن گيلان با اشاره به برخي مزاياي استان براي ارتقاي صنعت نساجي خاطرنشان کرد: وجود نيروهاي انساني ماهر، شرايط آب و هوايي مناسب در کاهش هزينه و نياز رطوبت در نساجي، وجود بازار مصرف در کشور و مناطق حاشيه خزر و همچنين زيربناي آماده نظير برق، آب و گاز از جمله مزيتهايي است که ميتواند نساجي را در استان رونق دهد.
وي مشکلات تکنولوژي را از چالشهاي عمده در رونق صنعت نساجي دانست و گفت: براي رفع اين چالش بهکارگيري دانش روز براي برطرف کردن تنگناها در صنعت نساجي و همراهي دولتمردان در وزارت صنايع و معادن و وزارت علوم امري مهم و اساسي است.