رييس مركز ملي فرش ايران در چهارمين المپياد فرش دستباف ايران : اساس چيزي كه فرش ايران را در دنيا معرو

ايجاد رقابت بين جواناني كه در رشته فرش تحصيل ميكنند و تقويت علمي نگاه كردن به فرش، دو هدف چهارمين المپياد فرش دستباف ايران بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رييس مركز ملي فرش ايران با تاكيد بر اين اهداف در چهارمين المپياد فرش دستباف ايران خطاب به كارآفرينان گفت: شما بايد با عشق و علاقه اين ميراث گرانبها را خوب درك كنيد، خوب متوجه شويد، خوب هضم كنيد و با دانشي كه آموختيتد براي آينده شاهكار بيافرينيد. چرا كه ميدانيم چون شما ميتوانيم چون شما ايراني هستيد هوش ايراني مملو از خلاقيت است.
فيصل مرداسي اظهار كرد: ما وظيفه داريم از شما حمايت كنيم ولي نكتهاي اين است كه شما چند ويژگي داريد؛ جوان هستيد، دانش آموخته هستيد و بايد انرژي جواني شما، از عشق و علاقه جواني شما و از دانشي كه آموختيد در عرصه عمل، محصولي نو بيرون آيد.
وي با تاكيد بر اينكه فرش ما مملو از فناروي و خلاقيت است تصريح كرد: اساس چيزي كه فرش ايران را در دنيا معروف كرده است اين خلاقيت و نوآوري است ولي در حال حاضر، اين نوآوري را بيش از پيش نياز داريم.
او گفت: بايد سليقه بازار را بشناسيم، بايد بتوانيم به سليقه بازار پاسخ دهيم. اين انتظار شما دانش آموزان و دانشجويان برگزيده است كه اين كار را انجام دهيد و نگاه به سوي شماست كه در آينده بتوانيد با ياري فنآوريهاي جديد، رايانه، دانش خويش و خلاقيت نوآوري ايجاد كنيد.
مرداسي ادامه داد: اميدوارم باتوجه به شرايط سختي كه الان در بازارهاي بينالمللي داريم و شرايط پرچالشي كه در عرصه توليد داريم و ما سختي آن را بر دوشهاي بافنده، توليد كننده و صادركننده حس ميكنيم، با تلاش شما در آينده نزديك، فرش در دنيا فقط با نام ايران عزيز شناخته شود.
محمدرضا عابد نيز در اين همايش با اشاره به مسئوليتي كه در مركز ملي فرش دارد، خواستار پيشنهادات و نظرات حاضران شده گفت: در زمينه ارتقاء سطح علمي دانشگاهها، مدارس كار و دانش و كمبودهايي كه در اين زمينه وجود دارد، پيشنهادات خود را ارائه دهيد تا بتوانيم با همكاري مراكز علمي وواحد كا و دانش وزارت آموزش و پروش نسبت به نواقص در حد امكانات كك كنيم.
مدير عامل شركت سهامي فرش ايران با تاكيد بر افزايش سرعت دانش افزايي و با اشاره به شهرت دنياي امروزي به علم و فناوري گفت: براي اينكه بتوانيم شتاب را در زمينه فرش دستباف افزايش دهيم، نيازمند نگاه علمي به دروس هستيم.
معاون متوسط وزارت آموزش و پرورش نيز در اين همايش تاكيد كرد: اگر شاهد تدبير و سياست خاصي باشيم كه بتوانيم صنعت فرش را در بازار دنيا دوباره رونق ببخشد تاثير بسيار مثبتي را ميتواند در آموزشهاي كار ودانش ما داشته باشد.
ابراهيم سحرخيز، با اشاره به اين واقعيت كه فرش تجسم احساس، انديشه و خلاقيت ايراني است گفت: شايد در دنيا فرش به نام ايران شناخته شده است وفرش در حقيقت به عنوان هنر به ياد مانده از هنر پيش از اسلام تاكنون به عنوان ميراث فرهنگي گرانبها مورد اهتمام، ارزش و توجه ايرانيان است.
وي گفت: آموزش و پروش در راستاي رسالت خودش در بخش تعليم و تربيت عمومي و متوسطه به اين مهم به عنوان ميراث و يادگار ايرانيان پرداخته است. چه در متون درسي دانش آموزان در دوران آموزش عمومي به صنعت فرش، مستقيم و غير مستقيم به عنوان دروسي كه از آنها به عنوان دروس ميان رشتهاي ياد ميكنيم، دروس ميان رشتهاي مثل تعليمات اجتماعي در زندگي عشاير و شهر نشينان به عنوان يك صنعت و هنر و وسيلهاي براي زندگي پرداخته شده است.
وي افزود: اما به طور اخص در دوره متوسطه در غالب رشتههاي فني و حرفهاي و كار و دانش، آموزش وپرورش از گذشته اهتمام ويژهاي را در حفظ و ابقاي اين صنعت و هنر به خرج داده است.
سحرخيز با تاكيد بر رونق دوباره صنعت فرش گفت: دانش آموزاني كه نگاهي به اشتغال دارند سعي كنند كه صنعت فرش را به عنوان يك اشتغال پايدار در نظر بگيرند. از سوي ديگر كشوري با قدمت طولاني به لحاظ تمدن و پيشينه تاريخي مانند ايران، اگر يكي از محورهاي توسعه را در بخش عظيمي از استانهاي كشور، صنعت توريسم و گردشگري ميداند، چارهاي ندارد كه به عنوان يكي از جاذبههاي گردشگري كه ميتواند راهي براي كسب درآمد و كاهش اتكاي به صنعت نفت يابد صدور نفت يا درآمدهاي نفتي باشد به صنعت فرش توجه و اهتمام ويژهاي داشته باشد.