اخبار نساجی

پتروشیمی‌ها اگر خوراک می‌خواهند باید حرف شنوی داشته باشند

دانلود نسخه دیجیتال مجله کهن

 

petrochemie

پتروشیمی ها اگر خوراک منهای ۵درصد FOB نیاز دارند و می خواهند از تخفیف برخوردار شوند باید در مسائل ارزی نیز از مقامات مربوطه حرف شنوی داشته باشند.

به گزارش ایلنا معاون مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی گفت: پتروشیمی ها در نحوه و زمان استفاده و تزریق ارز حاصل از صادرات محصولات خود نمی توانند نیاز خود به خوراک و البته اقتصاد ملی را نادیده بگیرند.

محمدحسن پیوندی معاون مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در خصوص نقش پترویشمی ها در حفظ بازار ارز و اظهاراتی مبنی بر چگونگی واریز ارز این شرکت ها اظهار داشت: پتروشیمی ها طی سال گذشته ۲۱ میلیارد دلار ترنور مالی داشته اند و قطعا آنان در شرایط تحریم و نوسانات نرخ ارز با توجه به اینکه محصولات این شرکت ها بین المللی و صادراتی است در بازار ارز کشور تاثیر گذار بوده اند.

وی با انتقاد از روند خصوصی سازی پتروشیمی ها طی سال های گذشته افزود: اگر خصوصی سازی درست انجام می شد مشکلات کنونی به وجود نمی آمد اما در شرایط فعلی حجم زیادی از این صنعت از کنترل دولت خارج شده است و ما نیز باید برای تولید برنامه ریزی منطقی داشته باشیم ولی اگر این شرکت ها طبق نظر ما عمل نکنند نهایتا شرکت ملی نفت تامین خوراک این شرکت ها را قطع خواهد کرد که این اقدام منجر به تعطیلی کارخانه ها می شود بنابراین این قضیه جزء مسائل ملی است و باید بصورت ویژه به آن نگاه کرد.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

پیوندی خاطرنشان کرد: شرکت ملی پتروشیمی روی مسئله ارز نمی تواند دخالت کند اما وزارت نفت، وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین وزارت اقتصاد می توانند در نحوه واریز ارز توسط این صنایع تصمیم گیری کنند.

وی ادامه داد: ممکن است پتروشیمی ها اینگونه مطرح کنند که این صنایع خصوصی شده و می توانند در نحوه استفاده از ارز حرف شنوی نداشته باشند اما اگر خوراک منهای ۵درصد FOB نیاز دارند و می خواهند از تخفیف برخوردار شوند باید در مسائل ارزی نیز از مقامات مربوطه حرف شنوی داشته باشند.

معاون مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی با بیان اینکه پتروشیمی ها می دانند که بدون استفاده از فنون صنایع ملی پتروشیمی و وزارت نفت نمی توانند به تولید خود ادامه دهند، تاکید کرد: مثلا در ایلام یک شرکت پتروشیمی برای تولید پلی اتیلن افتتاح شد که خوراک آن را NPC از طریق انشعاب خط لوله به طول ۳۰ کیلومتر رسانده که می توانست این کار را نکند ولی چون یک سرمایه گذاری IDL مانده بود این اقدام را انجام داده و امکانات را فراهم کرد.

پیوندی گفت: شرکت های پتروشیمی یا در منطقه آزاد اقتصادی واقع شده و یا از مزایای این مناطق مثل معافیت از مالیات و یا از اسکله ها استفاده می کنند و همچنین تحت حفاظت و امنیت منطقه قرار دارند بنابراین نمی توانند در مسائل ارزی همکاری نکنند.

وی اذعان کرد: اگر در مسائل ارزی درخواستی از این شرکت ها مطرح شده باشد نباید به فرمایشی بودن تعبیر شود زیرا نوع همکاری ها متقابل و مزایا دوطرفه است یعنی وقتی از امکانات استفاده می کنند باید با اقتصاد کشور نیز همکاری داشته باشند.

معاون مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی یادآور شد: در حال حاضر بین پتروشیمی ها و صنایع ملی پتروشیمی تعامل وجود دارد و تلاش بر این است که نحوه هزینه کرد ارز پتروشیمی ها تاثیر منفی روی بازار ارز نداشته باشد.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×