ايجاد “بانک مشترک ايران و سوريه “در دستور کار دو کشور قرار دارد

نخست وزير سوريه اعلام کرد: ايجاد ” بانک مشترک ايران و سوريه ” باسرمايه گذاري ۶۰ درصدي طرف ايراني در دستور کار همکاري هاي مشترک دو کشور قرار دارد.
“محمد ناجي العطري “،نخست وزير سوريه پس از امضاي اسناد ميان جمهوري اسلامي ايران و سوريه در نشست مطبوعاتي مشترک با محمد رضا رحيمي معاون رئيس جمهور ايران شرکت کرد .
نخست وزير سوريه در پاسخ به خبرنگاري که از وي در باره تاسيس بانک مشترک ايران و سوريه پرسش کرد “اظهارداشت: براي تحقق ايجاد اين بانک ، نخست بايد بانک طرف سوري سرمايه خود را افزايش مي داد ، اما اين بانک نتوانست تعهدات خود را در سال جاري به انجام برساند .
ناجي العطري افزود: روز گذشته با ايران توافق کرديم که حل اين مسئله از طريق بانک ايراني صادرات صورت گيرد و اين بانک عنصر اصلي تاسيس بانک مشترک ايران و سوريه شود، يعني ۶۰ درصد سرمايه گذاري از طريق بانک صادرات و ۴۰ درصد آن از طريق پذيره نويسي از سوي سوريه تامين شود .
وي خاطر نشان کرد که سوريه اقدامات لازم را براي تاسيس اين بانک مشترک انجام خواهد داد .
نخست وزير سوريه در مورد مذاکرات صورت گرفته در دوازدهمين کميسيون مشترک عالي دو کشور را خوب ارزيابي کرد و گفت: در دو روز مذاکره موافقت هاي خوبي در زمينه تفاهم هايي که در گذشته در سطوح اقتصادي ،اجتماعي و فرهنگي صورت گرفته است که نشان دهنده ي عمق و ريشه دار بودن ،روابط دو کشور است .
وي با بيان اينکه ايران و سوريه تاکنون ۸۰ موافقت نامه و پروتکل در زمينه همکاري هاي مشترک به امضا رسانده اند ، اظهار داشت : در اجلاس دوازدهم اين موافقت نامه ها مورد بررسي قرار گرفت و نحوه فعال سازي آنها به بحث گذاشته شد که نتايج آن در آينده مشخص خواهد شد .
نخست وزير سوريه ، با تاکيد بر اينکه روابط اقتصادي دو کشور بايد به سطح روابط سياسي تهران و دمشق که در عالي ترين سطوح قرار دارد ،برسد ، گفت: روابط سياسي دو کشور سبب شد تا تهران و دمشق در مقابل چالش هاي روبرو در يک سنگر قرار گيرند .
وي اراده ي دو ملت براي تقويت روابط و تصميم راهبران سياسي دو کشور را در توسعه روابط دو کشور ايران و سوريه دو عنصر اساسي ارزيابي کرد و گفت: امروز “بشار اسد” و احمدي نژاد” گامهاي بلندي براي تحکيم اين روابط برداشته اند .
نخست وزير سوريه توافق هاي صورت گرفته در دوازدهمين کميسيون عالي مشترک دو کشور را تدوين نقشه راه مناسبات دو کشور توصيف کرد و گفت: پيام اين تصميمات برادري و مقابله با فشارهايي است که عليه دو ملت وجود دارد .
ناجي العطري ، ادامه داد : امروز ايران و سوريه در مقابل همه ي تلاشهايي که قصد داشتند به همکاري هاي دو کشور ضربه بزنند، به يک موضع جدي رسيدند و به همين علت توافق شد مسئولان دو کشور هر چند ماه يکبار ، موارد مورد توافق را پيگيري و موانع را رفع کنند.
وي سطح فعلي روابط اقتصادي را رضايت بخش ندانست و گفت: حجم فعلي مبادلات تجاري رقم پاييني است و همانطور که معاون اول رئيس جمهوري ايران اعلام کرد ،مي خواهيم به حجم پنج ميليارد دلار مبادله در سال برسيم .
نخست وزير سوريه ادامه داد: دو کشور همه ي هدف خود را براي تحقق اين هدف به کار مي گيرند ، تا اين راهبرد به نتيجه برسد .
وي با تقدير و تشکر از هيات ايراني شرکت کننده در کميسيون عالي دو کشور ، تقارن امضاي اسناد دو جانبه در روز جمعه را به فال نيک گرفت و ابراز اميدواري کرد ، در آينده روابط دو کشور در زمينه سرمايه گذاري ، اجراي طرح هاي مشترک و انتقال تکنولوژي جهش قابل توجهي داشته باشد .
خبرنگار ديگري در باره قيمت تمام شده ، توليد خودروي ايراني در سوريه پرسش کرد و اظهار داشت “گفته مي شود قيمت توليد اين خودرو از ساير خودروهاي بازار بيشتر است “.
نخست وزير سوريه با رد اين ادعا ، قيمت خودروي شام را که از سوي شرکت ايراني و سوري ( سيام ) توليد مي شود،اقتصادي و برخوردار از استانداردهاي جهاني عنوان کرد.
وي افزود: قيمت اين خودرو در منطقه از ساير خودروها ارزانتر است و خريداران بايد براي دريافت خودرو ، ۲ ماه منتظر بشوند که اين امر نشان دهنده بازار تقاضا براي اين خودرو است .
وي همچنين در باره احداث خط ريلي ميان ايران و سوريه نيز اظهار داشت: براي احداث آن نيازمند همکاري مشترک ايران ، سوريه ،عراق و ترکيه هستيم .
العطري با تاکيد بر اينکه احداث اين راه به سود هر چهار کشور است ،گفت : اين کشورها تشکيل دهنده يک مجموعه ي واحد هستند و احداث اين راه به سود همه خواهد بود .
وي با اشاره به اتفاقات جديد در عراق خاطر نشان کرد : با توجه به انتخابات اخير عراق منتظريم يک دولت ملي و يکپارچه در عراق مستقر شود تا حلقه اين چهار کشور کامل شود .
نخست وزير سوريه ، روابط ايران و سوريه را مستحکم دانست و گفت:بايد با الفت براي منافع مشترک تلاش کرد تا قدرت اقتصادي در منطقه ايجا د شود .