اخبار نساجی

آنچه که از رهبران تجاری چین می توان آموخت

نویسنده: هوتسا عسکری نسب
منبع: Forbes

مدیران عامل شرکت های چینی که اکثرا از طبقه پایین و محروم جامعه هستند بیش از سی سال است در دنیایی که به سرعت در حال تغییر و پیشرفت می باشد ، نقش اصلی را به عهده دارند. اخیرا ۱۵ تن از مدیران ارشد شرکت های چینی در مصاحبه ای به نکات فراوان و مفیدی که برای غربی ها نیز سودمند است اشاره کرده اند. چینی ها ، توانایی خاصی در گسترش طرز فکر و دیدگاه خود دارند و دارای سه دیدگاه هستند.

۱. ساختار دوباره: چینی ها از واژه ای برای تجارت استفاده می کنند که شامل دو کلمه می باشد و به معنی «ایجاد معنای جدید» است. طبق نظر مدیرانی که با آنها مصاحبه شد ، تجارت با دیدن آنچه که هست و می تواند باشد آغاز می شود. در آیینه ، چه تصویری از خودم می بینم و چطور ممکن است این تصویر را به طور متفاوتی ببینم و در مورد چه مسائلی اطلاع ندارم؟ چنین سوال هایی به مدیران کمک می کند تا دائما در حال ساخت و تفسیر مجدد آنچه باشند که در اصل و درون مسائل وجود دارد. آنها به بیان احساسات و نقاط قوت خود می پردازند و شیوه های تجاری جدیدی را مطرح می کنند .
مدیر عامل یک شرکت نساجی مفهوم موفقیت را به نحو دیگری عنوان کرد و رقابت را به همکاری تبدیل کرد. او می گوید: «در محیطی که رقابت شدید و بی رحمانه ای وجود داشت ، شروع به ایجاد روابط و حتی معرفی مشتریان به رقبا کردم. از یک زاویه ، به نظر می رسد که این کار شبیه خودکشی شغلی است، اما این کار فرصت های بیشتری به همراه داشت . متوجه شدم که صرف مشهور بودن شرکت در صنعت داخلی منسوجات کافی نیست. ما باید یک نام تجاری بین المللی را در منطقه رواج می دادیم تا نهایتا نه تنها بازار چین بلکه بازار جهانی را از آن خود می کردیم.»

۲. سبقت جستن: بزرگ ترین رهبران فلسفه تائوئیسم عمیقا به ارتباط بین (یین و یانگ) مثبت و منفی (مفهوم یگانگی متضادها) ایمان دارند. مدیران عامل موفق چینی نیز به تاثیر حضور چرخه یین و یانگ در آینده شرکت ها معتقدند. آنها در جست وجوی درس عبرت از تاریخ و تجارب دیگران هستند و در این فکرند اگر تصویر غیرمنتظره ای را در آیینه ببینند چه اتفاقی می افتد؟ به این ترتیب نه در پیروزی احساس خشنودی می کنند و نه در شکست احساس ناامیدی. به مسائلی فراتر از موفقیت و شکست لحظه کنونی فکر می کنند و در نتیجه شخصیت انعطاف پذیری دارند و اتفاقات را آن گونه که هست می پذیرند و مقاومتی نمی کنند .
رییس امور مالی شرکتی در چین به توضیح این مطلب می پردازد که چگونه داشتن طرز تفکر عالی به موفقیت سازمان ها کمک می کند. او اغلب در ارتباط با مصیبت و شکست افراد موفق مطالعه می کند . با اینکه شرکتش هیچ گونه نشانه ای از خطر قریب الوقوع را نشان نمی دهد، همواره خود را در حال دست و پنجه نرم کردن با بحران تصور می کند و می گوید: «هنگامی که شبکه پیش بینی آب وهوا اعلام می کند که امروز هوا آفتابی خواهد بود از خودم می پرسم که آیا برای یک توفان سهمگین در ظرف ۵ دقیقه دیگر آماده هستم ؟ روزانه ۷۰ درصد از زمانم را صرف برنامه ریزی برای آینده می کنم.» او از آنجایی که خود را در موقعیت های دشوار تصور می کند ارتباط های ضعیف در دنیای تجارت را شناسایی می کند و به پیش بینی مشکلات و ارائه راه حل می پردازد.

۳. گوش دادن. زمانی که رهبران به دقت به سخنان افراد دیگر گوش می دهند به ایجاد اعتماد و احترام متقابل کمک کرده ، فضایی برای نوآوری به وجود می آورند ، پیشرفت و تغییر می کنند. بعضی از مدیران عامل می پرسند : چه تفاوتی بین آن تصویری که من در آیینه از خود می بینم با آنچه که اطرافیان مشاهده می کنند وجود دارد؟ چنین رهبرانی با پشتکار فراوان به دنبال اختلاف ها و ایده های اشتباه هستند و از آنها چشم پوشی نمی کنند.
طی چند دهه گذشته ، شرایط اجتماعی و فرهنگی در چین جهت سرمایه گذاری های خصوصی به شدت خصمانه بود . سودآوری خلاف مکتب فلسفی و اخلاقی «کانفوشین» بود. مالکان شرکت های خصوصی از وجهه خوبی برخوردار نبودند . بانک ها به دلیل عدم اعتماد به شرکت های تجاری خصوصی ، حاضر به واگذاری وام نبودند. مصرف کنندگان به کیفیت محصولات و خدمات ارائه شده از سوی شرکت های جدید اعتماد نداشتند به همین علت است که در حال حاضر یکی از مدیران عامل می گوید: اگر تنها به حرف سهامداران در شرکت ها گوش کنید در زمینه هیچ تجارتی موفق نمی شوید . رهبران چینی روابط نزدیکی را با سهامداران از طریق گوش دادن به مسائل حرفه ای و شخصی آنها برقرار کرده اند و با گذشت زمان به طور موفقیت آمیزی تعصب فرهنگی غالب را در هم شکستند .
«تانگ تایزونگ» (امپراتور سلسله تانگ) یکی از محبوب ترین رهبران چین در گفته معروف خود می گوید: «با داشتن آیینه برنزی ، فرد متوجه می شود تا چه حد آراسته است ، با آگاهی از تاریخ ، متوجه موفقیت و شکست یک ملت می شوید و با حضور مردم به درست یا اشتباه بودن کارتان پی می برید.»
«تانگ» ۱۴ قرن پیش به اهمیت آینده نگری در موفقیت رهبری اشاره کرد که هنوز هم لازمه موفقیت مدیریت به شمار می رود. با داشتن روحیه ای همچون «تانگ» می توان دوباره سازی و پیشرفت کرد و به چالش های اصلاحی جهت به وجود آوردن فرصت ها گوش داد و در مواجهه با آینده ای نامعلوم پیشتاز بود.

روزنامه دنیای اقتصاد، شماره ۲۳۲۰ به تاریخ ۲۳/۱۲/۸۹، صفحه ۳۰ (مدیران)

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×