استعداديابي خوشه صنعتي پوشاك مشهد پايان يافت

معاون صنايع كوچك شركت شهركهاي صنعتي خراسان رضوي گفت: مرحله استعداديابي از خوشه صنعتي پوشاك مشهد به پايان رسيد.
مسعود مهديزاده امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در مشهد افزود: مشهد درصد قابل ملاحظهاي از صنايع استان را در خود جاي داده است و نگاهي به آمار نشان ميدهد كه بيش از ۸۰ درصد صنايع پوشاك نيز در محدوده جغرافيايي شهرستان مشهد قرار گرفتهاند.
معاون شهركهاي صنعتي خراسان رضوي درباره آمار واحدهاي توليدي در صنعت پوشاك مشهد گفت: هماكنون علاوه بر ۳۵ واحد صنعتي با پروانه بهرهبرداري از سازمان صنايع و معادن، ۷۰۲ واحد كارگاهي داراي پروانه رسمي از اتحاديه توليدكنندگان پوشاك مشهد با اشتغالي بالغ بر ۴ هزار و ۲۰۶ نفر مشغول فعاليت هستند.
وي افزود: فعالان اصلي اين صنعت را توليدكنندگان پوشاك تشكيل ميدهند كه ميتوان آنها را به شش دسته توليدكنندگان داراي پروانه بهرهبرداري از سازمان صنايع و معادن، داراي پروانه از اتحاديههاي توليدكنندگان پوشاك، داراي پروانه از اتحاديه خياطان مردانه مشهد، داراي پروانه از اتحاديه خياطان زنانه مشهد، داراي پروانه بهرهبرداري از اتحاديه پيراهندوزان مردانه مشهد و توليدكنندگان فاقد مجوز تقسيم كرد.
معاون صنايع كوچك شركت شهركهاي صنعتي خراسان رضوي گفت: نيروي انساني، بازار و تامين مواد اوليه را ميتوان به عنوان ظرفيتها در بخش توليد پوشاك دانست و از اين رو ميتوان تعداد ۲ هزار و ۵۵۷ واحد فعال كسب و كار و ۱۵هزار نفر شاغل در اين بخش از صنعت را، به صورت اشتغال دائم و فصلي برآورد كرد.
وي به معيارهاي اصلي براي اهميت دادن به خوشه صنعتي پوشاك مشهد اشاره كرد و گفت: گردش مالي بالا به دليل تمركز جغرافيايي كارگاههاي توليدي، برخورداري از فرصتها و تهديدهاي يكسان و عدم توسعه يافتگي اين صنعت در مقايسه با ساير كشورها، از جمله مزاياي توسعه خوشه صنعتي پوشاك است.
مهديزاده در مورد مسائل زيستمحيطي موجود در خوشه خاطر نشان ساخت: به طور كلي صنعت پوشاك مسائل محيط زيستي ويژهاي نداشته و ميتوان نسبت به استقرار واحدهاي آن در خارج شهر (همانند شهركهاي صنعتي)، در حومه و يا حتي در داخل شهر و نزديك به بازارهاي فروش اقدام كرد.