اخبار فرش ماشینی

وضعیت صادرات فرش ایران بعد ازبرجام

دانلود نسخه دیجیتال مجله کهن

فرش

از سال ۷۸ آمریکا مقصد مستقیم تنها یک درصد از صادرات فرش ایرانی بود. طی ۱۰ سال فعالیت بازرگانی، فرش ایرانی در آمریکا به یک برند کاملاً شناخته شده تبدیل شد و در سال ۸۸ میزان صادرات به آمریکا به رقم ۸۰میلیون دلار و معادل ۲۰درصد از کل صادرات فرش ایران در جهان رسید. سال بعد اما با اعمال تحریم ها صادرات این محصول به صورت رسمی به آمریکا که مهم ترین خریدار فرش دستباف در جهان است، متوقف و برای صادرات به دیگر کشورها نیز محدودیت های زیادی برای انتقال پول و حمل ایجاد شد.

در مدت تحریم و ممنوعیت مراودات تجاری ایران و آمریکا ، فرش ایران بازار اصلی خود را در آمریکا و کشورهای دیگری مثل آلمان کاملاً به پاکستان و هند واگذار کرد. بر اساس گزارش اداره آمار آمریکا پس از سال ۸۸ میزان کل صادرات ایران به آمریکا به رقم ناچیز یک میلیون دلار در سال رسید و در سالهای بعد همین میزان سفارشاتی که از قبل جریان داشت نیز صفر شد.

فرصت تحریم ها برای رقبای پاکستانی و هندوستانی ایران در بازار فرش کافی بود تا جای ایران را در بازار آمریکا و کشورهای اروپایی پر کنند و کم کم نام و اعتبار فرش دستباف ایرانی از بازار جهان به فراموشی سپرده شود. اما پس از توافق هسته ای و پیگیری تیم مذاکره کننده ایرانی برای صدور سریع مجوز واردات کالاهای استراتژیک مانند فرش، زعفران و خاویار ایران به آمریکا که همیشه درصد بالایی از مبادلات تجاری این دو کشور را شامل می شد با جهش سریعی بازرگانان ایرانی توانستند سهم قابل توجهی از بازار آمریکا را کسب کنند.

صادرات از صفر به ۶۸ میلیون دلار رسید

بر اساس گزارش اداره آمار ایالت متحده، صادرات ایران به آمریکا که در سال ۲۰۱۴ صفر شده بود، از ابتدای امضای برجام تا ماه آگوست۲۰۱۶، ۶۸میلیون دلار بوده که از این میزان ۴۷میلیون دلار (۶۹درصد کل صادرات) مربوط به فرش ایرانی بوده است. یکی از فعالان صادرات فرش در گفت و گو با «ایران» گفت: ارزش صادرات فرش در سال های گذشته از رقم ناچیز و نزدیک به صفر در حالی به مبلغ ۴۷میلیون دلار رسید که این رقم تنها ارزش اعلام شده برای کم شدن تعرفه گمرکی واردات به آمریکا از صادرکنندگان است و ارزش واقعی آن بسیار بیشتر از این رقم است.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

وی افزود: به ازای هزار دلار رقم ثبت شده به عنوان صادرات فرش و با توجه به ارزش واقعی بالاتر فرش ایرانی، ۳فرصت شغلی ایجاد می شود و می توان گفت صادرات ۵۰ میلیون دلار فرش در سال ۱۵۰هزار فرصت شغلی ایجاد کرده است. برای بافت هفت متر مربع فرش در سال به دو قالیباف، یک نفر در هر مجموعه پشم ریس و خدمات، رنگرزی، فروشندگی دارقالی و ابزار و نخ و پشم، قالیشوی، فروشنده واسطه، بسته بندی، باربری داخلی و حمل ونقل نیاز است و با در نظر گرفتن دلار به نرخ ۳۶۰۰ تومان، برای رساندن میزان صادرات فرش به رقم ۵۰میلیون دلار در سال ۱۵۰هزار فرصت شغلی ایجاد می شود.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×